Az ág is húzza a magyar női kézilabda-válogatottat

A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-re kikapott az Orosz Olimpiai Bizottság csapatától. Szucsánszki Zita is megsérült, egy irányítónk maradt a folytatásra.

Magyar Nemzet
2021. 07. 29. 14:12
orosz győzelem
Janurik Kinga (jobb szélen) is megsérült Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpia előtt az orosz csapat tűnt a magyar női kézilabda-válogatott egyik legnehezebb csoportellenfelének. A gyakorlatban címvédő oroszok (Rióban még használhatták az ország nevét és zászlaját) viszont nem kezdték jól a tokiói tornát, a brazilok elleni döntetlent után simán kikaptak Svédországtól. Igaz, a magyar válogatottnak is fontos lett volna a javítás, hiszen a franciáktól nagyon szoros, a braziloktól simább meccsen kaptunk ki.

Nem sokat ismerkedtek egymással a csapatok, az első félidőben elképesztő tempóban potyogtak a gólok, mind a két oldalon. Az oroszok szinte folyamatosan vezettek, és végül 22-17-es előnnyel vonultak a félidőre. Láttunk már olyan kézilabdameccset, amelyen két félidő alatt sem esett ennyi találat.

Nem segített a magyar csapaton, hogy Szucsánszki Zita megsérült, és a mérkőzés után Elek Gábor el is árulta az M4 Sportnak, hogy kiugrott a válla, és Kovacsics Anikóhoz hasonlóan Zizi sem játszhat már az olimpián, így egyetlen irányítónk maradt, a húszéves Vámos Petra.

A második félidőben az orosz kapus védési hatékonysága javult, a néhány adódó lehetőséggel pedig éltünk, négy gólnál közelebb nem tudott zárkózni a magyar válogatott, végül 38-31-re nyert a címvédő.

Elek Gábor csapatának egyetlen esélye maradt a továbbjutásra: a hátralévő két meccset meg kell nyernie Spanyolország, majd Svédország ellen.

– Nagyon nagy vérveszteség, hogy két irányítót is elveszítettünk. Támadásban szépen dolgoztunk, bár kicsit sok volt a kihagyott helyzet, de főként a védekezéssel volt probléma, ennyi gólt nem kaphatunk – összegzett a magyar szövetségi kapitány, aki biztosított mindenkit arról, hogy a további mérkőzéseken is küzdeni fog a válogatott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.