Salim Omar nyert a vigaszágon, a bronzéremért meccselhet

Piros lapot kapott a bíró a magyar tekvandós vigaszágas meccsén.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 13:25
SALIM Omar Gergely
Csiba, 2021. július 24. A magyar Salim Omar (b) és az olasz Vito Dell'Aquila küzd a tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Az áprilisban Európa-bajnok Salim Omar 26-13-ra kikapott ellenfelétõl. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal azután, hogy férfi kardvívásban döntőbe jutott, az olimpián a tekvandósok 58 kilogrammos kategóriájában Salim Omar célba vette a dobogó harmadik fokát. Mindössze 18 éves Európa-bajnokunk a nyolcaddöntőben kikapott az olasz Vito Dell’Aquilától, de legyőzője döntőbe jutott, így a vigaszágon harcba szállhatott a bronzéremért. Első ellenfele a kétszeres vb-bronérmes thaiföldi Ramnarong Sawekwiharee volt, és a meccs nagy verekedést hozott. Salim azonban sokkal többet adott, mint amennyit kapott.

Az első menetben 6-6 után versenyzőnk egy fordulásos fejrúgásért öt pontot könyvelhetett el, s két perc után 15-12-re vezetett. A másodikban pedig 22-13-ra húzott el, amikor érdekes jelenetet láthattunk. A thaiföldi elterült a földön, az edzője pedig azt reklamálta, hogy Salim szabálytalan technikát alkalmazott. A bírónak felmutatott egy piros lapot, majd oda is adta neki, ám ez nem a tiszteletlenség jele volt. A thaiföldi versenyző volt a „piros” – Salim a „kék” –, és ha a tréner videózást kér, akkor egy ilyen színű lapot mutat fel. A bíró eltette a lapot, a videón újranézték az akciót, az ítéletet pedig megerősítették. Ha igazat adtak volna a thaiföldieknek, akkor visszakapják kártyát, és később újra protestálhattak volna. A folytatásban aztán egyoldalú lett a mérkőzés, Salim Omar 43-22-re lépett meg, s mivel elérte a húszpontos különbséget, meg is nyerte a meccset.

A dobogóért a világbajnoki címvédő dél-koreai Dzsang Dzsun lesz az ellenfele magyar idő szerint 14.15-től – mit mondjunk, nem egyszerű a feladat...

Salim Omar (balra) itt még az olasz Vito Dell'Aquila elleni mérkőzésén
Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.