Idén is belehúztak: hét arany

Hét arany, öt ezüst és öt bronz. Ez a magyar kajak-kenu válogatott mérlege a Duisburgban véget ért világbajnokságon, amivel a mieink Németország mögött a második helyen végeztek az éremtáblázaton.

Novák Miklós (Duisburg)
2013. 09. 01. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai számokra szűkítve még fényesebb az összkép: négy első, egy második és két harmadik helyezés. Kozák Danuta és Fazekas-Zur Krisztina a csapat két legeredményesebb embere, három-három arannyal.

A sprintváltók zárták a világbajnokságot, kellemes magyar meglepetésekkel. Női kajakosaink Douchev-Janics Natasa, Vad Ninetta, Fazekas-Zur Krisztina, Kozák Danuta összetételben győztek. Úgy tűnt, hogy a végén lengyel riválisa lehajrázza Kozákot, aki azonban az utolsó harminc méteren még rá tudott tenni egy lapáttal, megszerezve harmadik aranyérmét a vb-n.

A férfi kajakosok is kitettek magukért, Molnár Péter, Bán Kristóf, Tótka Sándor és Dudás Miklós váltója a harmadik lett.

A kenusok – Lantos Ádám, Nagy Péter, Korisánszky Dávid, Foltán László – ugyan csak hetedikként végeztek, mégis azt kell mondanunk, tudnak a mieink sprintelni.

Folytatta sorozatát vasárnap a magyar női kajak négyes, 2009 óta zsinórban a negyedik világbajnoki aranyérmét szerezte, miközben az olimpián is diadalmaskodott.

A kétszáz méteres döntőkben viszont egyetlen érem sem termett a magyar kajak-kenusoknak. Még a hölgyeknek sem. Douchev-Janics Natasa egyesben ötödik, kettesben Kovács Katalinnal negyedik lett.

Fantasztikusan szerepeltek azonban a magyar kajak-kenusok szombaton. A tíz finálé mindegyikében dobogós helyen végeztek, öt arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet lapátoltak össze Duisburgban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.