Roy Jones Jr. visszavonul

December 12-én, a moszkvai gálán a walesi Enzo Maccarinelli lesz az ellenfele Roy Jones Jr.-nak.

B.M.L.
2015. 10. 30. 19:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal ezelőtt repítette világgá a hírt Roy Jones Jr. (62:8, 45 KO), hogy megkapta az orosz állampolgárságot, így december 12-én már új hazája színeiben lép majd szorítóba. Akkor még senki sem sejtette, hogy egyrészt ki ellen, másrészt milyen címért száll majd harcba a négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó klasszis. Szó volt az orosz Gyenyisz Lebegyevről, majd a doppingvizsgálatokon ismét elbukó Antonio Tarverről, ám végül a korábbi cirkáló- és félnehézsúlyú világ- és Európa-bajnok walesi Enzo Maccarinelli (40:7, 31 KO) lett a befutó. Azóta az is kiderült, hogy ő lesz az orosz-amerikai legenda utolsó ellenfele.

„A december 12-én sorra kerülő meccs karrierem utolsó csatája lesz. Ma életemben először úgy ébredtem, hogy orosz-amerikai állampolgár vagyok. Nagyszerű ellenfelem lesz, már nagyon várom a küzdelmet, és remélem, jó műsort kapnak a nézők. Mindenképpen nyerni szeretnék, méghozzá látványosan” – fogalmazott a BBC-nek Jones.

Mindenesetre a WBA nem esett hasra a bejelentéstől, és a szervezet hivatalos közleményében cáfolta, hogy a moszkvai Jones–Maccarinelli csata a WBA cirkálósúlyú „szuperbajnoki” címéért lenne kiírva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.