Gyárfás Tamásnak is megvannak a sérelmei

Az úszószövetség elnöke bármikor kész rendezni a ma már hűvös viszonyt.

2015. 12. 22. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak állandósuló anyagi vagy szakmai jellegű viták Hosszú Katinka és az úszószövetség között?
Nincsenek! A 2017-es vb promóciójában ő nem kívánt feladatot vállalni.

Indokolt valamivel?
Akkor nem tettem ezt közzé, és most sem érzem, hogy olyat kell mondanom, ami sérti Katinka jogos megbecsültségét. Katinka nemet mondott a promóciós feladatokra, ennyivel elégedjen meg. Hadd jegyezzem meg, 2013-ban Katinka részt vett a vb-pályázat promóciós munkájában, Orbán Viktor miniszterelnök mellett felszólalt. Csodálatos helytállást tanúsított. Ugyanebben a szellemben kértem most is. Ez engem magánemberként bántott.

Katinka profibb körülményeket akar.
Igen, mondta a kamerát, amiből 20 darabot rendeltünk, 3 millió forint volt darabja. 73 millió forintért rendeltünk a Tüskecsarnokba egy olyan kamerarendszert, ami mutatja a versenyzők mozgását szinte az egész távon.

Mikor lesz kulturált öltözője a Komjádi Uszodában?
Mindenkinek van. A Komjádi a Nemzeti Sportközpontok tulajdona, reméljük, hogy lesz olyan helyiség, amely alkalmas lesz számára, segíti a nyugodt felkészülést. Ez az igény eddig nem jutott el hozzám. A kameráról és a masszőrről tudtam. Dohában, Pekingben, Dubajban, Szingapúrban és Tokióban is utazott masszőr Katinkáékkal.

Külföldi edzőtábor?
Katinka ott készülhet, ahol akar. Az úszók klubjai jelzik, hogy hol akarnak edzőtáborozni, és ezt a szövetség eddig tiszteletben tartotta. Itthon télen hideg van, a környezetből való kiszakadás viszont progresszív. Én nem veszem a bátorságot, hogy beleszóljak a szakmai kérdésekbe. Arra ott van Kiss László vagy akár Hargitai András.

Edzőkonferenciákon ki tart előadásokat? Hosszú hiányolja a külföldi edzőket.
A TF tanszékvetetője, Tóth Ákos meghívta Ryan Lochte edzőjét, aki el is ígérkezett, de aztán lemondta. Speciel a külföldi kapcsolatkeresésben Shane Tusup is nyugodtan segíthetne. A magyar edzőket nem szabad lebecsülni, az Egerszegi Krisztinát felkészítő Kiss László például egész ügyes...! Katinka véleménye ugyanakkor fontos, minden szavát megszívleljük. Én azt szeretném, hogy béke és nyugalom legyen az úszósporton belül.

Mikor ülnek le beszélgetni?
Katinkának szigorú napirendje van, de bármikor szívesen látom. Mindkét fél nyugodtan léphet. Nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha keresnem kell.

Karácsony előtt?
Akár ma is. Katinka állócsillag, mi földi halandók vagyunk. Katinka azért is állócsillag többek között, mert nem érzékelteti velünk azt, hogy mi csak földi halandók vagyunk. Attól még nagyobbá válik, ha nem érzékelteti velünk, hogy ő állócsillag.

Hányszor csörgött ma a telefonja Hosszú-ügyben?
Csak a beszélgetésünk alatt kilenc üzenet érkezett. Na, látja, ilyen nagy ember ez a Hosszú Katinka !

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.