Mégsem mondott le Gyárfás Tamás

A Magyar Úszó Szövetség távozását bejelentett elnöke nem írta meg azt a levelet, ami hivatalossá teszi lemondását.

2016. 12. 02. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, Gyárfás Tamás úszószövetségi elnök szerda reggel 9 órakor a Magyar Távirati Irodának küldött üzenetében bejelentette, a személye körül kialakult konfliktust lemondásával kívánja feloldani.

A szövetség alapszabályának az elnöki poszt megüresedéséről szóló 18. paragrafusában viszont az olvasható, hogy a távozás első hivatalos lépése az, hogy az elnök – momentán a tisztet 23 éven át betöltő Gyárfás – írásban tájékoztassa a szövetséget szándékáról. Ezért tehát Csurka Gergelyhez, a Magyar Úszó Szövetség kommunikációs vezetőjéhez fordultunk, aki lapunknak megerősítette a gyanút, ezt a levelet Gyárfás még nem írta meg (bejelentése után kevéssel repülőre ült), jelenleg Kanadában tartózkodik a rövid pályás vizes-világbajnokság eseményén a Nemzetközi Úszószövetség egyik vezetőjeként. Csurka elmondása szerint Gyárfás hazaérkezése után esedékes ennek a levélnek a megírása, amit az elnökség összeülése követhet.

A windsori vb december 11-ig tart, tehát ha ténylegesen lemond Gyárfás, ezt követően az elnökség 15-30 napon belül ír ki tisztújító közgyűlést egyetlen napirendi ponttal, az elnökválasztáséval. A matematika és a naptár alapszintű ismerete birtokában nem nehéz kitalálni, hogy idén már aligha választ új elnököt a Magyar Úszó Szövetség.

A lehetséges történésekről és elnöki esélylatolgatásunkról ITT olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.