Álomdöntő és SZÚR Budafokon

Színészek és újságírók is fociznak majd Budafokon a Budapest Kupa fináléja előtt. Az „álomdöntőt” a Budapest első osztály két bajnokesélyese, a Kelen SC és a REAC játssza.

2019. 04. 17. 16:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Színészek és újságírók is fociznak majd Budafokon a Budapest Kupa fináléja előtt. Az „álomdöntőt” a Budapest első osztály két bajnokesélyese, a Kelen SC és a REAC játssza. A legjobb labdarúgónak járó díjat Lisztes Krisztián adja át.

A budafoki BMTE pályán rendezik meg a Budapest Kupa döntőjét április 24-én,19 órakor . A meccs előtt, 17 órától rendezik meg a legendás színész – újságíró rangadót (SZÚR), amelyen többek között Varga Miklós, Nemcsák Károly, Puskás Péter, Szöllősi György, Csillag Péter, és Somogyi Zsolt is játszik majd. A Budapest Kupána idén „álomdöntöt” játszik a Budapest I. osztály két legfőbb bajnokesélyes csapata, a Kelen SC és a REAC.

A Kelen az elődöntőben a 2017-es finalista ASR Gázgyárhoz látogatott. Hiába birtokolta többet a labdát, a jól szervezett hazaiak védelmét nem tudta áttörni. A mérkőzés vége felé pedig akár a számos hiányzótól sújtott Gázgyár is eldönthette volna a meccset, amely végül 0-0 maradt. Ezt követően a tizenegyesek döntöttek. A zöld-fehéreknek nagy gyakorlatuk volt ebben, mert a négy közé az Unione ellen is büntetőkkel jutottak be, akkor egy 15 (!) körös maratoni párbajban. Ezúttal rövidebb

idő alatt, 5-4-el kerültek a fináléba.

A két éve még NB III-as REAC palotai rangadót játszott, a Testvériség csapatát magabiztos játékkal 5-2-re győzte le. A kelenes Balogh Bencével egyetemben Budapest I. osztályú gólkirályi címre törő Kasza Dániel a mérkőzésen mesterhármassal rukkolt elő. A rákospalotai csapat sorozatban másodszor jutott be a Budapest Kupa döntőjébe, és címvédőként várja a finálét.

A Budapest Kupát 1977-ben írták ki először. A SZÚR még ennél is régebbi múltra tekint vissza, 1921-ben az MTK-pályán, a Hungária körúton rendezték az

első színész – újságíró rangadót.

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága a két ingyenesen megtekinthető mérkőzés mellett további meglepetésekkel várja a közönséget. A magas nézőszám már most borítékolható, mert a Kelen SC pályája ezen a napon bezár, nem lesz edzés, hogy minden labdarúgójuk a legkisebbektől a legidősebbekig el tudjon látogatni a Budapest Kupa döntőjére. Először adják át a döntő után az új vándorserleget, és a legjobb játékosnak járó díjat. Utóbbit a Ferencváros egykori kiváló válogatott labdarúgója, Lisztes Krisztián nyújtja majd át a kupadöntő legjobbjának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.