Baj persze van, de nem olyan nagy

Magyar Nemzet
2019. 04. 05. 13:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert a Haladás – múlt szombaton 3-0-ra verte a Puskás Akadémiát –, s ugyan változatlanul az utolsó, 12. helyen áll az NB I-es tabellán, már nem tizenegy, „csak” nyolc választja el a még bentmaradást jelentő tizedik helytől. Hét fordulóval a zárás előtt még reménykednek a szombathelyiek, hogy nem esnek ki, de az utóbbi hetekben napvilágra került, komoly anyagi gondokról, likviditási problémákról, tartozásokról szóló hírek nem az optimista hangvételt erősítik.

– A tavalyi esztendőben kezdődtek az anyagi problémáink – nyilatkozta Tóth Miklós ügyvezető igazgató (képünkön) a klub honlapján.

– A névadó szponzorunk (a Swietelsky) nem újította meg támogatói szerződését, ami jelentős érvágás volt. Megszűnt a Magyar Labdarúgó-szövetség fiatal és magyar labdarúgókra szóló ajánlása, ami éves szinten ugyancsak 200 milliós bevételkiesést jelent klubunknak. MLSZ-előírás, hogy női csapatot is kell indítanunk, ezért üzemeltetjük a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatát is, ami szintén nem kevés kiadással jár.

Leírhatatlan az örömünk az új stadion megépülése kapcsán. Sajnos az önkormányzat az ezzel kapcsolatos kiadásainknak csak egy részét támogatja. Szombathely városa tavaly 75 millió forinttal támogatta a stadionbérlést és ötvenmillióval az üzemeltetési költséget. Ám ez nem volt elég a stadionfenntartási költségekre, így a futballklubnak még megközelítőleg százmilliós kiadást jelentett a stadion. Ugyanakkor cáfolom a médiában megjelent 800 millió forintos tartozást, nagyságrendileg lényegesen kisebb az összeg – ami március 31-ig bezárólag 95 millió forint összegű tartozást jelent a klubnak.

Illés Béla többségi tulajdonos, sportigazgató elmondta, hogy az Illés Akadémián nevelkedett és eladott játékosokért kapott teljes összeg a Haladás Labdarúgó Kft. számlájára folyt be, amelynek gazdálkodását könyvvizsgáló és a felügyelőbizottság folyamatosan ellenőrzi, s mindent rendben találtak.

A korábbi válogatott játékos lapunk információjára, miszerint sportigazgatóként önmagának hét számjegyű havi fizetést folyósít, nem reflektált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.