Újra felcsúti albérletbe költöznek

A Mol Aréna Sóstó vízvezeték-hálózatának fertőzése miatt nem a saját stadionjában, hanem a felcsúti Pancho Arénában fogadja a Fehérvár FC labdarúgócsapata az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján a montenegrói FK Zeta Golubovci gárdáját. A döntés elővigyázatosságnak tűnik, ám mert a meccset nem e hét végén, hanem csupán két és fél hét múlva, július 18-án játsszák, kellemetlen, nehezen orvosolható problémával szembesültek a stadion üzemeltetői.

Magyar Nemzet
2019. 06. 29. 13:32
null
A Pancho Arénában búcsúztatták a svéd Malmőt Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napi.hu számolt be – még kedden – elsőként arról, hogy a Mol Aréna Sóstó ivóvízhálózatának egy részében baktérium jelenlétét mutatták ki a mérések. Ráadásul nem egy „átlagos” baktérium, hanem egy erősen rezisztens, a klórnak és az antibiotikumoknak ellenálló úgynevezett szuperbaktérium (Pseudomonas aeruginosa) telepedett meg az ivóvízrendszerben. Egyelőre talány övezi, hogy a kórokozó miként került oda. Nem kizárható, hogy egy nagy esőzés következtében, a túlterhelt szennyvízhálózatón keresztül.

Ugyanakkor a székesfehérvári önkormányzat tegnapi közleménye leszögezi, hogy a baktérium csupán a főépület vízhálózatában van jelen, a stadion többi részé­ben – a lelátókon, a Sóstó Látogatóközpontban – nincs, tehát „a szurkolókat, látogatókat semmiféle veszély nem fenyegeti”. A főszereplőket, a labdarúgókat viszont igen, hiszen az öltözőkben is fertőzött a víz, s mivel az üzemeltető pontos határidőt nem tudott adni a probléma megoldására, a Mol Fehérvár FC vezetősége úgy döntött, hogy a Golubovci elleni, július 18-i találkozót Felcsúton rendezi. Sőt ha a magyar csapat továbbjut, akkor a második fordulóban is a Pancho Arénában fogadja majd az ellenfelét, a Breidablik (izlandi)–FC Vaduz (liechtensteini) összecsapás győztesét.

A Pancho Arénában búcsúztatták a svéd Malmőt
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egy éve, a Bajnokok Ligája selejtezőjében szintén Felcsúton játszotta hazai meccseit az akkor éppen Mol Vidi néven szereplő fehérvári csapat. Akkor egészen az Európa-liga főtáblájáig menetelt. Persze amikor a csapat – egy éves csúszással – tavaly év végén végre birtokba vehette a 14,6 milliárd forintból felhúzott új stadiont, akkor senki sem gondolt arra, hogy fél év múlva újra költöznie kell.

Nem a Roma, csak a Torino

Az AC Milan tegnap visszalépett a labdarúgó Európa-ligától, miután a nemzetközi sport-döntőbíróság (CAS) megállapította, hogy nem tartotta be az európai szövetség (UEFA) által előírt pénzügyi fair play szabályait. A döntés magyar vonatkozása, hogy amennyiben a Debreceni VSC továbbjut az első fordulóból, akkor a másodikban nem az AS Romával – amely a főtáblán megörökli a Milan helyét –, hanem a Torinóval találkozik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.