Viharos pólósfeltámadás

A magyar férfi-vízilabdaválogatott azok után, hogy kedden csapnivaló játékkal története során először kikapott Kanadától, tegnap fogcsikorgatva legyőzte az Eb-ezüstérmes Spanyolországot.

Ch. Gáll András
2019. 06. 20. 11:12
null
Erdélyi Balázs (labdával) kétszer is betalált Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Na, erre aztán senki sem számított! A magyar férfi-vízilabdaválogatott azok után, hogy kedden csapnivaló játékkal története során először kikapott Kanadától, tegnap fogcsikorgatva, óriási akarással küzdve, s a felhőszakadástól sem zavartatva 11-11-es rendes játékidő után ötméteresekkel 4-1-re legyőzte az Eb-ezüstérmes Spanyolországot a belgrádi világliga-szuperdöntő második fordulójában, az A csoportban.

Ami azt illeti, végig a spanyolok vezettek. Az első negyedben Munarríz, Perrone és a balkezes Mallarach góljaival 3-1-re megugrottak, látszott, hogy az ibériaiak legjobb összeállításukban utaztak a szuperdöntőre, míg Märcz Tamás kapitány válogatottjából a nagyágyúk otthon maradtak. Először Pásztor Mátyásnak sikerült egyenlítenie a második negyed elején 3-3-ra, de Mallarach futószalagon termelte a gólokat, hamarosan már háromnál járt, az ellenfél pedig 5-3-ra ment. Nálunk viszont Pásztornál szakadt ki a gólzsák, végül négy találatig jutott a BVSC veteránja, de addig még hátravolt egy szokatlan intermezzo.

Erdélyi Balázs (labdával) kétszer is betalált
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A harmadik negyed 9-8-as spanyol vezetéssel ért véget, amikor leszakadt az ég a Tasmajdan-uszoda felett. A zivatar miatt majdnem egy órát állt a játék, akkora volt az eső, hogy a sajtóközpont teteje is megadta magát, s az újságírók nyakába zúdult az égi áldás…

Aztán csak-csak elkezdődött a negyedik játékrész, amelyben 10-10 után Pásztor először juttatta vezetéshez a mieinket. Granados Ortega azonban 31 másodperccel a lefújás előtt ötméteresből beállította a 11-11-es végeredményt, a végén egy szabályosnak tűnő gólunkat nem adták meg.

Ám jöttek az ötméteresek, amelyek közül Kardos „Pipi” hármat is kivédett, s mivel Kovács Gergő, Bátori, Jansik Dávid és Erdélyi nem hibázott, a párbajt 4-1-re megnyertük, a meccset pedig 15-12-re. Ezért két pont járt, és a spanyolok is kaptak egyet. Ma 16.45 órakor a tegnap Kanadát 17-7-re legyőző Japánnal találkozunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.