időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Bohus és Sztankovics középdöntős

Ch. Gáll András (Kvangdzsu)
2019.07.27. 08:36

Lassan befejeződik ez a maratoni hosszúságú vizes világbajnokság itt Kvangdzsuban, a szombat már az utolsó előtti napja a vb-nek. Sajnos, jutott olyan esemény erre a napra is – a hajnalra -, ami bejárta a világmédiát. Éjjel 2 óra 40 perckor leszakadt egy helyi diszkó karzata, a balesetben ketten meghaltak, de nem sportolók, viszont a sebesültek között a vb résztvevői is vannak – de szerencsére nem magyarok. Délelőtt folytatódtak az előfutamok, Bohus Richárd 50 méter háton, Sztankovics Anna 50 méter mellen középdöntős.

Hajnali 2 óra 40 perckor történt a baleset a Coyote Ugly nevű éjszakai lokálban, nem messze a sportolók szálláshelyétől. Szemtanúk elbeszélése szerint leszakadt egy belső erkély, amelyen rengetegen táncoltak, és a lezuhanó törmelék jó néhány ember maga alá temetett, akik közül ketten – egy 37 és egy 28 éves koreai vendég – életüket vesztették. A koreai hírügynökségek 17 sebesültet említenek, akik közül kilencen a világbajnokságon részt vevő sportolók voltak: amerikai, új-zélandi, olasz, holland és brazil.

Úgy tudjuk, magyarok is voltak a diszkóban – jobbára a versenyeket már befejező vízilabdázó nők -, de nekik nem esett bajuk.

Ilyen előzmények után rendezték meg délelőtt a Nambu egyetem uszodájában az utolsó előtti napi előfutamokat, magyar szereplőkkel. Az 50 méteres férfi hátúszásban Bohus Richárd összesítésben a 14. időt érte el (25.12 mp), ezzel középdöntős, Balog Gábor a 18. (25.29), nem jutott tovább. A hölgyek 50 méteres mellúszásában Sztankovics Anna követte Bohust, 31.13 másodperces ideje a 12. legjobb volt, szintén középdöntőt ért.

1500 méter gyorson Kalmár Ákos és Gyurta Gergely egy futamba került. Előbbi 15.00.99 perccel megúszta az olimpiai A szintet, ezzel azonban csak 12. lett, és ezt nem volt elég a nyolcas döntőhöz. Gyurta Gergely a nyílt vízi 25 kilométertől fáradtan 15.14.20 percet úszott, ez a huszadik idő volt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.