Játékban az alapemberek

A hét végén nem dőlt ki senki sem, Nagy Ádám sérülése is szépen gyógyul, s válogatott játékosaink többnyire jó élményekkel töltekezve érkeztek meg Telkibe. In medias res az iménti felvezetés, de gyorsan rá kell hangolódni az ősz meccsére: jövő hétfőn fogadjuk Európa-bajnoki selejtezőn Szlovákiát. Előtte csütörtökön Montenegróban játszik Marco Rossi csapata, reméljük, nemcsak barátságos, hanem egyben — bunyós szakzsargonnal — felhozó jelleggel.

2019. 09. 03. 15:06
Gulácsi Péter nagyszerű formában érkezett Telkibe Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros BL-, illetve El-selejtezőbeli szereplése, valamint az NB I-es fordulók után hirtelen át kell állítani a váltót: minden tekintet a válogatottra szegeződik. Szerencsésnek mondható a sorsolásunk, hiszen e héten nincs tétmeccsünk, így a válogatott szinte egy teljes hetet készülhet a szlovákok ellen, ami a mai labdarúgásban ritkaság.

A játékosok többsége már vasárnap befutott Telkibe, s tegnap mindenki ott volt az edzőtáborban, Kalmár Zsoltot leszámítva; már augusztus közepén eldőlt, vele nem számolhat Marco Rossi. Jó hír, hogy más nem sérült meg, és Nagy Ádám rehabilitációja is jól halad, hétfőn remélhetőleg ő is ott lehet a pályán.

A játékosok többsége annak a kapitányi elvárásnak is megfelel, hogy játsszon a klubjában. A mögöttünk hagyott hétvége alapján egyedül Kleinheisler lóg ki a sorból, még az Osijek meccskeretébe sem került be. A légiósok közül Gulácsi Péter, Bese Barnabás, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Nagy Dominik, Szoboszlai Dominik, Holender Filip és Dzsudzsák Balázs is alapember a csapatban. Szalai Ádám ugyan nem lehet boldog a mainzi bemutatkozása után (6-1-es vereség a Bayerntől), de legalább játszott, miként a Bundesliga harmadik fordulójában végre Sallai Roland is szerephez jutott a Freiburgban.

– Végigcsináltam a nyári felkészülést, jó állapotban vagyok, az a célom, hogy visszaszerezzem a helyem a Freiburgban. Azerbajdzsán és Wales ellen kimaradtam a keretből, de hát a döntés a kapitányt igazolta. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, örülök, hogy ismét számít rám, amit, ha lehetőséget kapok, jó játékkal szeretnék meghálálni – mondta Sallai hétfőn Telkiben.

Gulácsi Péter nagyszerű formában érkezett Telkibe
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A legmozgalmasabban talán Nagy Dominik napjai teltek a múlt héten. A Legia Warszawa a Rangerssel szemben 1-0-ra alulmaradt az Európa-liga rájátszásában, ami után a lengyel sajtó arról cikkezett, hogy a klub – az így kiesett bevételt pótlandó – eladhatja a magyar támadót, s a Fehérvár FC lehet a vevő. Nos, az üzlet nem jött létre, Nagy Dominik vasárnap kezdőként vette ki a részét a Raków felett aratott 3-1-es győzelemből.

Hétfőn még Varga Roland osztotta meg a gondolatait az újságírókkal. Kérdésünkre, amikor nem játszott a Ferencvárosban a BL-meccseken, gondolt-e arra, hogy ez a válogatottságába is kerülhet, így felelt: – Nyilván megfordult a fejemben, de szerencsére az elmúlt egy hétben változott a helyzet. Játszottam mindkét bajnokin és a Suduva ellen is az Európa-ligában. – A szlovákok elleni Eb-selejtezőre rátérve így folytatta: – Rosszul kezdtük a sorozatot Nagyszombatban, de aztán a horvátok ellen bebizonyítottuk, hogy nálunk magasabban jegyzett csapatot is képesek vagyunk legyőzni. A kezünkben van a sorsunk, ez a lényeg.

Végszónak is megtenné, de az még odébb van. Addig nemcsak a mieinkre, a szlovákokra is vár még egy feladat. Nehezebb, fontosabb, mint Dzsudzsákék montenegrói fellépése: ők már pénteken is sorsdöntő meccset vívnak Horvátországgal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.