Nincs már veretlen csapat

Hat meccsből hatot nyerve várta a Mol Fehérvár az Újpestet az NB I 7. fordulójában, ám a vendégek jó játékkal felülírták a papírformát, nyertek, és így már nincs százszázalékos csapat a mezőnyben. A Ferencváros nyögvenyelősen és szerencsésen győzte le a Groupama Arénában a Kisvárdát.

2019. 09. 30. 14:48
Az újpesti Simon Krisztiánnal nehezen boldogultak a fehérvári védők Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meccset rendeztek ezen a napon a stadionunkban, de mi arra nem érkeztünk meg. Nem futottunk eleget, nem nyertük meg a párharcokat, testben itt voltunk, lélekben nem.” Marko Nikolics összegezte így, találóan az eddig hibátlanul szereplő Mol Fehérvár FC szombati teljesítményét az Újpest ellen. Tényleg meglepő volt együttesének az enervált, ötlettelen játéka, különösen azt tekintve, hogy eddig nagyon magabiztosan teljesített a bajnokságban. Úgy tűnt, kihasználja, hogy a nemzetközi porondon nem maradt kötelezettsége, és a hazai feladatokra összpontosítva az aranyérem legnagyobb esélyese lesz, ám most látványosan megtorpant. A szerb mester hozzátette, hogy a jelek szerint játékosai elkényelmesedtek, és ez a vereség jól jött figyelmeztetésnek.

Az újpestiek pedig okkal ünnepeltek, hiszen megérdemelték a már-már történelminek is nevezhető győzelmet: 2007. október 5-én nyertek ezt megelőzően utoljára Székesfehérvárott. Pedig sokáig úgy tűnt, megelégednek az egy ponttal is, ám Nebojsa Vignjevics vezetőedző ráérzett a lehetőségre. Pályára küldte Zsótér Donátot, és jelezte a játékosainak, hogy támadjanak, menjenek előre. Ennek meg is lett az eredménye, előbb Vincent Onovo talált a hazai kapuba, majd a hosszabbításban a legszebb időszakát idéző Feczesin Róbert adta meg a kegyelemdöfést a házigazdának. Vignjevics mester a gyenge bajnoki rajt után cseppet sem visszafogottan nyilatkozott: „Büszke vagyok arra, hogy ezen a napon én irányíthattam ezt az Újpestet. Éreztem, hogy benne van a csapatban a győzelem, és ezúttal a kellő türelem is megvolt a játékosokban.”

Az újpesti Simon Krisztiánnal nehezen boldogultak a fehérvári védők
Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

A címvédő Ferencváros a Kisvárdát fogadta, és a hívei aligha hitték, hogy akárcsak egy hete Zalaegerszegen, a csapat most is csak az utolsó percekben lesz képes kicsikarni a három pontot. A Fradi nyomasztó fölényben, de ötlettelenül, helyzetig sem jutva futballozott, nem találta a kulcsot a jól záró kisvárdai védelem felnyitásához. A hajrában ráadásul kockáztatott, hátul kinyílt, és a vendégek előtt három ziccer is adódott, ők azonban egyikkel sem éltek, és ezt a 85. percben a második félidőre beállt Leandro büntette meg egy 18 méteres, bal alsó sarokban kikötött lövéssel, és ezzel a győzelemmel a Ferencváros fellépett a második helyre a dobogón. A harmadikra a Mezőkövesd csúszott vissza, amely hazai pályán szenvedett vereséget a Bp. Honvédtól, mögötte pedig az a Puskás Akadémia áll, amely Debrecenben tudott nyerni Gyurcsó Ádám két góljával. Jó napjuk volt az újoncoknak is, hiszen a Zalaegerszeg hátrányból fordítva nyert a Paks ellen – Stieber Zoltán megszerezte az első gólját magyar klubban –, a Kaposvár pedig a Diósgyőrt fektette két vállra.

NB I, 7. forduló

Mol Fehérvár–Újpest 0-2 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 5267 néző, jv.: Pintér Cs.Gólok: Onovo (81.), Feczesin (92.)

Zalaegerszeg–Paks 3-1 (2-1), Zalaegerszeg, 2945 néző, jv.: Erdős. Gólok: Radó (27.), Stieber (36.), Mitrovics (70.), illetve Böde (10.) Kiállítva: Böde (76.)

Mezőkövesd–Bp. Honvéd 1-2 (0-1), Mezőkövesd, 2456 néző, jv.: Bogár. Gólok: Sajbán (79.), illetve Banó-Szabó (34), Ben-Hatira (49.)

Debrecen–Puskás Akadémia 1-2 (0-2), Nagyerdei Stadion, 3250 néző, jv.: Bognár T. Gólok: Szécsi M. (83.), illetve Gyurcsó (10., 43.)

Kaposvár–Diósgyőr 2-0 (1-0), Kaposvár, 1100 néző, jv.: Berke. Gólok: Nagy T. (20.), Szakály A. (54.)

Ferencváros–Kisvárda 1-0 (0-0), Groupama Aréna, 7625 néző, jv.: Iványi. Gól: Leandro (85.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.