Peking 2022-ben újra elbűvöli a világot

Tudjuk, hogy Kína már régóta nem az a zárt világ, ami még néhány évtizede is volt, tegnap pedig Budapesten kaput nyitott a 2022-es pekingi téli olimpiára is.

2019. 10. 31. 15:40
null
A kínaiak futurisztikus téli olimpiát rendeznének Fotó: PROSHIN VLADIMIR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudjuk, hogy Kína már régóta nem az a zárt világ, ami még néhány évtizede is volt, tegnap pedig Budapesten kaput nyitott a 2022-es pekingi téli olimpiára is. Impozáns helyszínen, a New York-palota Római termében népes kínai delegáció tartott prezentációt az Elbűvölő Peking elnevezésű rendezvényen, amelyet kóruselőadás nyitott, majd terítékre került a kulturális, a turisztikai és a diplomáciai együttműködés is.

A ­kínaiak okkal büszkék arra, hogy fővárosuk a 2008-as nyári olimpia után télit is rendezhet, nincs másik ilyen duplázó város a földkerekségen. Bő tíz éve a Madárfészekkel (Nemzeti Stadion) és a Vizeskockával (Nemzeti Víziközpont) elkápráztatták a világot, és most is nagy dobásra készülnek. Mégpedig úgy, hogy a téli olimpia huszonnyolc pekingi helyszínéből tizenhattal már 2008-ban is találkozhattunk.

A kínaiak futurisztikus téli olimpiát rendeznének

A játékoknak három központja lesz: Peking mellett a főváros egyik külvárosának tekinthető Jencsing, valamint a kétszáz kilométerre északra található Csangcsia­kou. Ám a távolság szóra sem érdemes, mert egy új, 350 kilométeres sebességű szuperexpressz biztosítja az összeköttetést a helyszínek között. Mindenhol teljes lesz az 5G-lefedettség, biztosítva a hátteret a futurisztikus látványhoz.

Azt pedig, hogy hogyan haladnak a kínaiak az előkészületekkel, november 2-től a D1 televízióban szombat esténként látható Elbűvölő Peking című dokumentumfilm-sorozatban is nyomon követhetjük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.