Sok jó hír jött a magyar légiósokról

A soron következő két válogatott mérkőzés miatt cseppet sem közömbös, hogy légiósaink mennyit és milyen formában játszanak manapság.

2019. 11. 12. 12:17
null
Kalmár Zsolt (balra) is remek formába lendült Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A soron következő két válogatott mérkőzés miatt cseppet sem közömbös, hogy légiósaink mennyit és milyen formában játszanak manapság. A legutóbbi hét végén a legtöbb jó hír a Felvidékről érkezett, mind a négy ott játszó magyar futballista gólt szerzett, és csak egyikük nem tagja keretének. A DAC vendége a Trencín volt, és a gólgyártást a kakukktojás, tehát a nem válogatott Vida Kristopher kezdte meg, a 3. percben a tizenhatoson belül mellel maga elé tette a labdát, és mielőtt az földet ért volna, a hálóba zúdította. Az 57. percben Kalmár Zsolt estében, fordulásból talált a hálóba, húsz perccel később pedig Vida Máté látványosan tekert a bal felső sarokba – 3-1 lett a vége, mindhárom gól szépségdíjas volt. Csak Holman Dávid vetekedhet velük, ő a Slovan Bratislava egyetlen és győztes találatának a gazdája, szép szóló végén ő is a bal felsőbe csavarta a labdát.

Kalmár Zsolt (balra) is remek formába lendült
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Jó hír jött Bristolból is, a Championshipben szereplő együttes ismét számíthatott az augusztus 17-én megsérült Nagy Ádámra. A magyar középpályás szinte bemelegített a jövő keddi, Wales elleni Eb-selejtezőre, ugyanis Cardiffban lépett pályára, a Bristol 1-0-ra győzött, Nagy pedig végigjátszotta a mérkőzést (az első félidőben kapott egy sárga lapot). is az elsőtől az utolsó percig pályán volt, ám ő vesztes csapat tagjaként fejezte be a meccset, az al-Ittihad Kalba 2-0-ra kapott ki az al-Naszr vendégeként. A francia másodosztályú Le Havre pontosan ugyanígy járt a Sochaux otthonában, Bese Barnabást a 66. percben lecserélték. Cipruson az Omonia Nicosia Lang Ádámmal a védelmében verte 1-0-ra az AEL Limassolt, az APOEL-lel otthon 1-1-et játszó Apollon Limassolban pedig 70 percet kapott.

Megnyugodhattak, akik sorsáért aggódtak. Egy osztrák lap két hete nagyképűséggel vádolta meg, azt jósolva, hogy így távol kerülhet a Salzburg csapatától, ám az edzője szóban is kiállt mellette, majd Szoboszlait kezdette a Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen Nápolyban (1-1), vasárnap pedig az 57. percben becserélte a Wolfsburg elleni, idegenben játszott és 3-0-ra megnyert bajnokin. A görög Arisz Szaloniki 2-1-re legyőzte az Aszterasz Tripoliszt, Korhut Mihály végig a pályán volt. Sajnos ezt az eltiltása miatt Cardiffban nem teheti meg, Uruguay ellen viszont számíthat rá a kapitány.

A Bundesliga magyarjai zömmel jó hétvégét zártak: a Leipzig Gulácsi Péterrel, de a sérült nélkül nyert 4-2-re Berlinben a Hertha ellen, kezdő volt és 76 percet játszott is a Frankfurtot 1-0-ra verő Freiburgban, a Mainz ugyan kikapott 3-2-re otthon az Union Berlintől, de legalább végig a pályán lehetett.

Persze akadnak kevésbé jó hírek is. Ilyen például az, hogy a svájci Luganóba Holender Filip csupán a 89. percben állhatott be, csapata pedig hazai pályán 3-0-ra kikapott (a nem kerettag Vécsei Bálint 66 percet kapott). Nagy Dominiknek még csak ennyi sem jutott a lengyel Legia Warszawában, hiszen nem nevezték a Górnik Zabrze elleni mérkőzésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.