Heroikus győri végjáték

Több mint egy félidőn át úgy tűnt, veszélyben lehet a Győr másfél éve tartó veretlensége, végül a címvédő hosszabb cseresorának és a feljavuló kapusteljesítményének köszönhetően 28-27-re megnyerte a női kézilabda-bajnokság csúcsrangadóját a Ferencváros ellen. A két csapat között hat pont a különbség a tabellán, s mivel a nőknél nincs rájátszás, csak az alapszakasz dönt, nehéz elképzelni, hogy kicsússzon a bajnoki cím a Győr kezéből.

2019. 12. 30. 11:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vécsei Bálint „lelökte” a női kézilabdázókat a Fradi-honlap vezető hírei közül. A futballcsapat Svájcból szerződtetett középpályása valamiért fontosabbnak bizonyult, mint a Győr elleni hazai rangadó, pedig európai viszonylatban is kiemelkedő, évtizedekre visszanyúló a két csapat versengése. Ennek megfelelően dugig telt az Elek Gyula Aréna, az állóhelyeken tömötten zsúfolódtak össze a nézők, de nem ők, a kapu mögött szurkoló Fradi-tábor fütyülte ki a „hazatérő”, a nyáron Győrbe igazoló szélsőt, Faluvégi Dorottyát. Füttyöt később kaptak a játékvezetők is, de előbb még mediterrán szokás szerint tapssal emlékezve búcsúzott a közönség a héten elhunyt Springer Miklóstól, az FTC alapító-elnökének unokájától.

Ki tudja, Elek Gábor milyen elixírt itatott a vb-n visszafogottan teljesítő játékosaival, mindenesetre tény, hogy és Klujber Katrin maga volt a megtestesült önbizalombomba a Kumamotóban látottakhoz képest. Bíró Blankára már Japánban sem lehetett panasz, hát még a Győr ellen. Egy félidő alatt kilenc védést mutatott be a Bajnokok Ligája és az NB I másfél éve veretlen címvédőjével szemben. A Győr elviselte a sérült Görbicz Anita hiányát, Eduarda Amorim és Stine Oftedal tartotta a lelket a társaiban, akik meglepő módon futottak az eredmény után. Motiváltabbnak tűnt a fergeteges hangulatot teremtő szurkolói előtt kézilabdázó kihívó, az ünnepi hangulatban Elek Gábor már az első félidőben pályára küldte a szülési szabadsága után visszatérő Szucsánszki Zitát. A félidő hajrájában támadásban megtorpant a Ferencváros, Fodor Csenge góljával fordított a bajnok, de csak átmenetileg, a rendkívül átszellemülten játszó Klujber a dudaszó előtt két másodperccel a Fradit juttatta előnyhöz.

Eduarda Amorim háromszor vette be az FTC kapuját
Fotó: Havran Zoltán

Lidércnyomásnak indult a második játékrész győri szempontból: az egygólos hátrány pillanatok alatt ötre hízott. Danyi Gábor edző időkéréssel rendezte a sorokat, mesteri húzással áttért a két beállós játékra, ami meglepte a Fradit. Negyedórával a vége előtt már csak egy góllal vezetett a házigazda, majd Bódi Bernadett révén fordított az ETO. A Leynaud-t váltó Kiss Éva bravúrjai repítették előre a bajnokot. A feljavuló szélsőjáték és Oftedal intelligenciája révén már három góllal is elhúzott a címvédő, de az utolsó szó jogán mégis az egyenlítésért támadhatott fél perccel a vége előtt a Fradi, Lukács Viktória lövését azonban védte Kiss Éva, így 28-27-re nyert a Győr. A címvédő továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, az FTC hátránya hat pont az ETO-val szemben.

– Kevés kellett volna ahhoz, hogy a végén ünnepeljünk, a teljesítményünk nem volt rossz, de ezért nem adnak pontot. A második félidőben sok ziccert hibáztunk, csalódott vagyok – nyilatkozta Elek Gábor.

– Ma jobban kézilabdázott nálunk a Ferencváros, megérdemelte volna a győzelmet. Most álltunk a legközelebb ahhoz, hogy kikapjunk – mondta Danyi Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.