Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Még nem bajnoki döntő

Csúcsrangadóval folytatódik az NB I-es bajnokság, a tabellán élen álló Ferencváros az őt üldöző Mol Fehérvárt fogadja. A házigazdák vezetőedzője, Szergej Rebrov a találkozó előtt elsősorban a rangadóról beszélt, de az MLSZ szabálymódosításairól is véleményt mondott.

Magyar Nemzet
2020. 02. 15. 12:30
A korábbi fradista, Ivan Petrjak a hét végén fehérvári mezben játszhat az Üllői úton Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok van még hátra, tizenhárom forduló. Elméletileg a jelenleg mindössze tízpontos Kaposvár is lehet például dobogós, ha a lehetséges harminckilenc pontot mind megszerzi, de ez tényleg csak elmélet, gyakorlati esélye nincsen. Ebből kiindulva a Ferencváros bajnoki címe sem biztos, hiszen csak három ponttal vezet a Mol Fehérvár FC előtt, ugyanakkor két meccsel kevesebbet játszott – a Debrecen ellen április 7-én pótolja az elmaradást, az újpesti meccsének még nincs új időpontja –, ezeken növelheti az előnyét, de ennél is lényegesebb, hogy ma este éppen a legnagyobb riválisát fogadja. Ha nyer, és mindent összevetünk, akkor komolyan vehető tétet már aligha kapnánk, amikor a bajnoki aranyérmére akarnánk fogadni, szinte példátlan összeomlásra lenne szükség ahhoz, hogy az elsőség kicsússzon a kezéből.

A Fradi mellett szól, hogy negyvenhat mérkőzés óta veretlen a Groupama Arénában, és a statisztika is inkább hazai sikert ígér. A két csapat eddig 99-szer találkozott egymással, a Ferencváros 45 győzelem és 28 döntetlen mellett 26-szor szenvedett vereséget, az utolsó hat bajnokiból pedig csak egyszer kapott ki. Ez persze a mai mérkőzés végeredményére kicsit sem garancia, és Szergej Rebrov vezetőedző szerint a játékosainak nem is szabad esélyekkel és bajnoki címmel foglalkozni most, a rangadó előtt.

– Ez nem kupadöntő, nem egy meccs dönt az aranyról – mondta a klub szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóján. – A bajnoki versenyfutás szempontjából persze fontos találkozó előtt állunk, hiszen a győztesnek több pontja, ettől pedig nagyobb önbizalma lesz a folytatásban, ezért nagyon alaposan felkészülünk a rangadóra, csak erre szabad összpontosítanunk.

A korábbi fradista, Ivan Petrjak a hét végén fehérvári mezben játszhat az Üllői úton
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Többször is írtunk az MLSZ szabálymódosításairól, amelyeknek három leglényegesebb pontja az, hogy a keretek létszáma maximum 25 lehet, nincs korlátja a légiósok nevezésének és a szövetség bevezeti a pénzügyi fair playt, azaz minden klub a nem iparági bevételeinek hetven százalékát fordíthatja bérekre. Szergej Rebrov erről is kapott kérdést, amelyre ezt felelte:

– Kicsit meglepett ez a légiósokról szóló döntés. A nemzetközi porondon vannak céljaink, azok eléréséhez muszáj körülnéznünk a piacon, keresni azokat a játékosokat, akik jobbak az azonos poszton szereplő magyaroknál. Hosszú távon azonban minden együttesnek az a célja, hogy a legjobb magyar játékosok szerepeljenek a bajnokságban. Ha Dinamo Kijev-meccset néznék, nekem sem tetszene, ha egyetlen ukrán futballista sem kapna helyet a kezdőben. Ezzel a döntéssel szerintem a tehetősebb magyar csapatoknak kedveztek.

A további mérkőzések közül kiemelkedik a harmadik Mezőkövesd debreceni vendégjátéka, Zalaegerszegen pedig az Újpest elleni összecsapáson debütál a bajnokságban a hazai kispadon Márton Gábor.

OTP Bank Liga, 21. forduló, szombat: Debrecen–Mezőkövesd 17.00, Zalaegerszeg–Újpest 17.00, Kaposvár–Bp. Honvéd 17.00, Puskás Akadémia–Kisvárda 17.00, Diósgyőri–Paks 17.00 (tv: M4 Sport), Ferencváros–Mol Fehérvár FC 19.30 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.