Alaposan megnőtt Storck ázsiója

Az 57 éves szakember távozik a belga klubtól, nyilván komolyabb helyről kapott szerződési ajánlatot.

Ch. Gáll András
2020. 04. 23. 10:48
Champions League - Round of 16 First Leg - Real Madrid v Manchester City
Modrićnak (jobbra) is rezeg a léc a Realnál Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olybá tűnik, alaposan megnövelte Bernd Storck ázsióját, hogy két egymást követő idényben benntartotta a már-már kiesésre ítélt Mouscron, majd a Cercle Brugge csapatát a belga labdarúgó-bajnokságban. Szűk egy hónappal ezelőtt a korábbi – sikeres – magyar szövetségi kapitány még arról beszélt lapunknak, hogy egyeztet az esetleges folytatásról a Cercle sportigazgatójával, de már akkor benne volt a levegőben, hogy nem hosszabbítja meg június végén lejáró szerződését. Így is történt, szerdai jelentés szerint az 57 éves szakember távozik a belga klubtól, nyilván komolyabb helyről kapott szerződési ajánlatot.

Amúgy az egész futballvilág forrong, mindenütt folyik a spekuláció most, hogy egyre közeledik a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezon folytatása. A barcelonai Sport című napilap – amely nem a Real Madrid iránti feltétlen imádatáról híres – most közzé- tett egy állítólagos „halállistát”, amelyet Florentino Pérez klubelnök és Zinedine Zidane vezetőedző állított össze annak a tizenegy játékosnak a nevével, akiket júniusban elküldenek a Santiago Bernabéu Stadionból. A hét éve 101 millió euróért megvásárolt Gareth Bale áll a lista élén, közvetlenül utána a 2018-as aranylabdás Luka Modrić, majd a világ egykori legjobb balhátvédje, Marcelo következik. A további kegyvesztettek: Lucas Vázquez, Luka Jović, Éder Militão, James Rodríguez, Mariano Díaz, Brahim Díaz, Álvaro Odriozola és Alphonse Areola.

Modrićnak (jobbra) is rezeg a léc a Realnál
Fotó: Reuters

Gareth Bale gyakori sérülései és meglehetősen lanyha munkamorálja miatt nem tudta megszolgálni csillagászati vételárát, Modrić szeptemberben betölti a 35-öt, ráadásul Federico Valverde berobbanásával nélkülözhetővé vált. Marcelo is 32 éves lesz májusban, s ott van mellette-mögötte a francia Mendy. A többiek közül Jović a legnagyobb csalódás, főleg, ha rápillantunk a 60 millió eurós árcédulájára. Militão, James Rodríguez, a két Díaz és Areola kapus alig-alig jut szóhoz, utóbbi különben is csak kölcsönben van Madridban a PSG-től, Odriozolát pedig a Bayern München vette kölcsön.

Mármost ha Pérez elnök tényleg meg akarja szerezni Paul Pogbát a Manchester Unitedtől, akkor nem árt bekasszíroznia néhány tízmilliót a fölöslegessé váló játékosokért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.