Lecsapott a mezőkövesdi sztorira a World Soccer

Határainkon túl is felfigyeltek arra, hogy a labdarúgó NB I-ben egy kiscsapat, a Mezőkövesd áll a harmadik helyen. A nívós World Soccer magazin áprilisi számában a „Szemtanú” rovatban egy csehországi beszámoló mellett Matyóföldre is elkalauzolja az olvasóit – szúrta ki a Nemzeti Sport.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 04. 19. 19:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1960-ban alapított, és az új időkben sem Premier League-központú, hanem továbbra is „global football”, azaz a világ labdarúgásának bemutatása mellett elkötelezett, havonta megjelenő angol lap számos nagynevű szakírót foglalkoztat, mások mellett Keir Radnedge és Brian Glanville visz állandó rovatot, és visszatérő szerző Jonathan Wilson is, akinek szakkönyvei Magyarországon is megjelentek.

A magyar labdarúgás többnyire pársoros hírek szintjén jelenik meg a lapban, így nagyot fordul a világ az emberrel, amikor a címlapján Erling Haalandot, a Barca-üdvöske Riqui Puigot, az Atalanta BL-menetelését, Eb-pótselejtező-elemzést és a koronavírus futballbénító tombolásával foglalkozó cikket hirdető áprilisi kiadás 26. oldalára lapozva megpillantja a „The Minnows of Mezokovesd eye Europa League” címet egy gigantikus Budu Zivzivadze-fotó kíséretében.

Peterjon Cresswell cikke azzal a felütéssel kezdődik, hogy miközben az európai elit a Bajnokok Ligájának gazdagon terített asztala körül tolong, a kisebb klubok játékosainak szeme előtt az Európa-liga trófeája is Szent Grálként lebeg, és a szerző szinte már a második számú nemzetközi kupában látja a „kis hal” Mezőkövesdet. A World Soccer megszólaltatja a játékosként „nagy vándornak” titulált vezetőedzőt, Kuttor Attilát, valamint Hagyacki József ügyvezetőt is.

A teljes cikk ITT olvasható el!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.