időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Három hét múlva tisztújítás a Magyar Olimpiai Bizottságban

Magyar Nemzet, MTI
2020.05.27. 19:33
Három hét múlva tisztújítás a Magyar Olimpiai Bizottságban

Június 20-án rendezik a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlését. A MOB honlapjának beszámolója szerint a küldöttgyűlés dátumáról a szerdai elnökségi ülésen döntöttek.

Kulcsár Krisztián elnök összefoglalta a tokiói olimpia egyéves elhalasztásával kapcsolatos információkat, majd úgy fogalmazott, a MOB jó érzését fejezi ki a megoldás kapcsán. „A szervezet és az olimpiai mozgalom időt nyert, és megpróbálja ebből kihozni a legtöbbet” – vélekedett. Az elnök hozzáfűzte, a halasztás bejelentését követően tájékoztatást kapott a japán féltől arról, hogy a Tocsigi prefektúrában rendelkezésre álló edzőtábori lehetőségek igazodnak a játékok 2021-es megrendezéséhez, így továbbra is azonos feltételekkel várják a magyar sportolókat.

Az elnökség határozott a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának tavalyihoz hasonló mértékű finanszírozásáról is.

Fábián László sportigazgató a 2022-es pekingi téli olimpia sportági előrejelzéseit ismertette. Kevesebb, mint két esztendővel a játékok előtt a MOB áttekintette a kvalifikációs folyamatokat – amelyeket a koronavírus-járvány néhány esetben módosított –, figyelembe vette a versenyprogramot, és összesítette a kvótaszerzésben részt vevő magyar sportolók listáját. A szakmai anyagból kiderült, hogy két sportágban már elindultak a kvalifikációs versenyek, de a legtöbb szakágban az idei év második felében kezdődik a kvótaszerzés.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.