Hetvennégy év után újra az ígéret földjén

Szokatlan jeleneteknek lehettünk szemtanúi kedd délelőtt a Promontor utcai BMTE Stadion fenti, műfüves pályáján. Tévékamerák peregtek, fotósok kattogtatták masináikat, újságírók interjúvolták a csapat játékosait és vezetőit. Talán még sohasem volt ekkora médiaérdeklődés a 108 éves, patinás klub stadionjában, mint most, amikor saját erejéből és az MLSZ NB II-t lezáró hétfői határozatának köszönhetően feljutott az NB I-be a Csizmadia Csaba vezetőedző irányította Budafoki MTE.

Ch. Gáll András
2020. 05. 05. 14:28
null
Budafoki MTE_NB1-be jutását ünneplik. 20200505 Budapest Foto Bach Máte Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jól véssétek a fejetekbe: nem az MLSZ juttatott fel titeket az NB I-be, hanem kiérdemeltétek ezt a bravúrt, hiszen amikor befejezettnek nyilvánították az NB II-t, hét pont előnnyel vezettetek a harmadik helyezett Vasas előtt – hangsúlyozta Csizmadia Csaba, amikor megköszönte játékosainak a derekas helytállást a 2019-2020-as bajnokságban. – Köszönöm e bravúros teljesítményt, és veletek együtt biztos vagyok abban, hogy nem átszállójegyet váltottatok az élvonalba.”

Mindez a tegnap délelőtti rögtönzött ünnepségen hangzott el, amit a BMTE vezetői rendeztek a hétfőn biztossá vált feljutás emlékezetessé tételére. A Promontor utcai stadionban Jakab János tiszteletbeli elnök, Oláh Lóránt sportigazgató, Vizi Sándor, a klub ügyvezető elnöke és Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere köszöntötte a csapatot, és videoüzenetben bekapcsolták Melbourne-ből Bélteky Róbert tulajdonost is. Kovács Dávid csapatkapitány és az Internazionalét is megjárt rutinos játékos, Filkor Attila pezsgőt durrantott, Csizmadia Csabát, azaz „Csizit” pedig meglepetésszerű fürdőben részesítették játékosai a jeges kád tartalmával...

„Amikor öt éve Bélteky úr csapatunk mellé állt, olyan pályára került a BMTE, aminek a vége a feljutás lett – mondta meghatottan Jakab János, aki Vizi Sándorral együtt a 45 éve a feljutás kapujáig eljutó BMTE kulcsjátékosa volt. – Évtizedes álmainkat annak idején nem tudtuk megvalósítani, mert az akkori MLSZ nem pártfogolta egy újabb fővárosi csapat NB I-es tagságát, de most Kovács Dávidék beteljesítették a nagy álmot. Ebben a mostani sikerben az utóbbi öt év edzőinek – Prukner Lászlónak, Gálhidi Györgynek, Tóth Bálintnak, Vitelki Zoltánnak a munkája is benne van, de akkor emelkedett új szintre ez a folyamat, amikor Csizmadia Csaba és Oláh Lóránt, ez a két derék fiatalember egyik napról a másikra játékostársból vezetővé avanzsált.”

A tervek szerint a csapat együtt marad, Csizmadia vezetésével vág neki az NB I-nek (ahol eddig egyetlen alkalommal, az 1945-1946-os idényben járt a csapat), de természetesen szükség lesz erősítésekre is. A stadion nézőterét némileg kibővítik – jelenleg 1200 nézőnek van ülőhely –, a világítást is felturbózzák, új öltöző épül, de a bajnoki rajtra minden készen áll a tervek szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.