Minden az olasz tengerparton dőlt el Eriksenéknél

Az Inter dán légiósa, Christian Eriksen húsz éve nyaralt Jesolóban, akkor megmondta neki az apja, hogy egy napon Olaszországban futballozik majd. Thomas Eriksennek igaza lett.

Magyar Nemzet
Forrás: La Gazzetta dello Sport2020. 05. 14. 13:48
Coppa Italia - Inter Milan v Napoli
Soccer Football - Coppa Italia - Inter Milan v Napoli - San Siro, Milan, Italy - February 12, 2019 Inter Milan's Christian Eriksen REUTERS/Daniele Mascolo - RC29ZE99OUT8 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érzelmes történetet göngyölített fel a La Gazetta dello Sport. Az olasz sportlap kalandos útját tárja az olvasók elé: 2000-ben az akkor még csak nyolcéves labdarúgó-palánta Jesolóban nyaralt a családdal. S azonnal beleszeretett Francesco Totti, az akkor éppen az Európa-bajnoki döntőn érdekelt olasz válogatott csatárának a játékába. A rajongás hihetetlen méreteket öltött, a családfő, Thomas Eriksen azzal bátorította a gyermekét, hogy egy napon majd ő is az olasz bajnokságban szerepelhet.

A próféta beszélt az édesapából, az „egy nap” 2020. január 28-án következett be: az Ajaxban, később a Tottenham Hotspurben megismert dán középpályás egy nappal a négy és fél éves szerződésének aláírása után mutatkozott be az Internazionale színeiben. A korábban a Chelsea-nél dolgozó, tehát a Premier League mezőnyét tökéletesen ismerő Antonio Conte győzte meg Eriksent arról, hogy a pontrúgás-specialista ne a Bayern München, hanem az Inter ajánlatát fogadja el. Így is történt, de az olasz mester a koronavírus megjelenéséig nem halmozta el játékpercekkel a 95-szörös dán válogatott középpályást. A technikás futballista csak négy meccsen kapott lehetőséget az olasz bajnokságban, a nemzetközi porondon megszerezte első gólját az Inter színeiben a Ludogorec elleni idegenben lejátszott Európa-liga csoportmeccsen. A labdarúgó ennél sokkal többre vágyik.

A 28 éves dán egyelőre kóstolgatja a Conte védjegyévé vált 3-5-2-es játékrendszert, de még nem tudta kiharcolni a helyét a kezdőcsapatban. A koronavírus-járvány miatt bekövetkezett kényszerszünet Eriksen számára egy lehetőség volt, hogy fizikálisan utolérje a társait, és az újrakezdés után végre folyamatosan játszhasson a Serie A-ban.

Ahogy azt az édesapja húsz éve megjövendölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.