Mesterhármassal üzent Itáliába

Az olasz média igencsak felbolydult Szoboszlai rövid karrierjének talán legnagyobb produkciója nyomán.

Ch. Gáll András
2020. 06. 12. 9:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki kételkedett abban, hogy valóban érdeklődnek a Milantól vagy a Juventustól (képünkön) iránt, szerda késő este minden kétség eloszlott, amikor a Sturm Graz–Red Bull Salzburg osztrák bajnoki mérkőzésen a 19 éves középpályás 35 perc leforgása alatt három gyönyörű góllal járult hozzá az éllovas 5-1-es, idegenbeli győzelméhez. A parádés gólok Marco Rossit, a magyar válogatott szövetségi kapitányát is elkápráztatták, mert egy olasz honlapnak ezt nyilatkozta: – Micsoda gólok voltak, és mindegyik másmilyen! Az elsőt 28 méteres szabadrúgásból tekerte a jobb sarokba, a másodikat éles szögből ballal, a gyengébbik lábával rúgta, a harmadikat pedig egy varázslatos Zidane-csel után bombázta 18 méterről a hálóba. Talán Szoboszlai futballtudásánál is lényegesebb a mentalitása: minél nagyobb a tét, annál jobban játszik, nem fogy el az önbizalma, sőt egyre növekszik. Ez azért is roppant fontos, mert ilyesmi nem feltétlenül jellemzi a magyar futballistát. Európa egyik legjobbja lehet a posztján, a Serie A megfelelő hely lesz a számára. Feltéve, ha játszani is fog, mert ha a kispadra szerződtetik, akkor neki is meg a válogatottnak is jobb, ha még egy ideig marad Salzburgban.”

Bárcsak a próféta beszélne a Maestróból!

Az olasz média igencsak felbolydult Szoboszlai rövid karrierjének talán legnagyobb produkciója nyomán. Az Azzurrissimo.it szerint a Milan és a Juventus után már a Napoli látókörébe is bekerült az ifjú magyar tehetség, és ezt a Calciomercato.it kommentárja is megerősíti. Az osztrák sajtó is áradozik a játékosról, aki még csak október 25-én lesz húszéves. Szoboszlai-gála – így összegzi a legnagyobb példányszámú osztrák lap, a Kronen Zeitung a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályásának szerdai, fantasztikus teljesítményét. A gólok közül az elsőnél – amit szabadrúgásból szerzett – meg is mérték a labda sebességét, az 97 km/órával vágódott a jobb sarokba, miután átsüvített a sorfal fölött.

A Kronen Zeitung a harmadik Szoboszlai-gól előtti Zidane-cselt „világklasszis megoldásnak” aposztrofálja, és nincs is ebben semmi túlzás. Maga Szoboszlai így nyilatkozott a meccs után az RB Salzburg honlapjának: „Kilencven percig hajtottunk, nem álltunk le a gólgyártással, elégedett vagyok a csapat teljesítményével és a sajátommal is. Nagyon jól játszottunk, mindent beleadtunk, boldog vagyok, hogy három góllal tudtam segíteni a csapatnak. Nem akarunk már többé veszíteni. Kijöttünk a koronavírus-válságból, bajnokok leszünk.”

Erre minden esélye meg is van a Salzburgnak, mert a 25. forduló után hét ponttal vezet a Rapid Wien előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.