Pisont varázspálcája Kövesden is működött

Pisont István ugyan most még csak a Honvéd megbízott edzője, de ha így folytatja a kispesti gárda, akkor nem lehet kirobbantani az 50 éves szakembert imádott csapata kispadjáról. A Magyar Kupa megnyerése után a labdarúgó NB I 29. fordulójában is legyőzték a fővárosiak a borsodiakat, ráadásul idegenben, szakadó esőben, és már csak öt pont a hátrányuk Kuttor Attila edző mély gödörbe került alakulatával szemben.

Ch. Gáll András
2020. 06. 12. 22:14
null
Budapest, 2020. június 3. A kispesti Silye Erik és George Ikenne-King Patrick, valamint a mezõkövesdi Batik Bence (b-j) a labdarúgó Magyar Kupa döntõjében játszott Budapest Honvéd -Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Puskás Arénában 2020. június 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pisont István esetében működik a „szűz kéz” teóriája, a szakember először kapott felnőtt csapatnál vezetőedzői feladatot, és eddig minden arannyá válik, amihez hozzányúl, leszámítva az újpesti 1-0-s vereséget. (Amit nem érdemeltek meg.) Nyolc pont volt a különbség a meccs előtt a harmadik helyen 46 ponttal álló Mezőkövesd és a hatodik helyezett Honvéd között az NB I 29. fordulójának rangadóján, így cseppet sem volt tét nélküli a Magyar Kupa-döntő tulajdonképpeni visszavágója. A Puskás Arénában a kispestiek győztek, és most is ők kezdtek jobban, bár az 5. percben Nagy Dániel bődületes helyzetet hagyott ki. Ám öt percre rá Hidi éles lövését Szappanos csak Ugrai elé tudta ütni, és a kiváló formába lendült csatár nyolc méterről bepofozta a labdát (0-1).

A Honvéd játékán egyáltalán nem látszott meg, hogy legértékesebb játékosa, Davide Lanzafame kisebb sérülés miatt nincs a keretben.

A 38. percben Zivzivadze eladta a labdát a kezdőkörben, Ugrai megszerezte, egy fantasztikus csellel tisztára játszotta magát, majd az akciót kísérő Gazdag elé tálalt, és ő remek alányeséssel Szappanos fölött a hálóba ívelte a Honvéd második gólját (0-2). Tankönyvbe illő volt, ahogy a két Honvéd-játékos lenullázta a négy hazai védőt.

Nem kétséges, amióta Pisont István a Honvéd edzője, rá sem lehet ismerni a kispestiekre, mintha ez nem is ugyanaz a csapat lenne, amely Giuseppe Sannino alatt csak szenvedett. Határozottan visszatért a taktikai repertoárba a letámadás, illetve annak tovább fejlesztett változata, a idejében a bajnoki címet eredményező „gegenpressing”, és a szerzett labdákból Mezőkövesden is tudott építkezni a csapat.

64 perc elteltével leszakadt az ég, elkezdett ömleni az eső, sőt, villámlott is. Olyannyira, hogy a 69. perc után Vad II István játékvezető félbe is szakította a meccset, az öltözőbe terelte a csapatokat, többek között azért is, mert a világítás felmondta a szolgálatot. Ám néhány percnyi szünet után, továbbra is szakadó esőben, ismét lett villany, és folytatódott a játék. Az utolsó húsz percben sem tudott sebességet váltani a Mezőkövesd, bár a 93. percben Dragóner Filip még szépített. Utolsó öt mérkőzésén négy vereség mellett mindössze egy sovány kisvárdai döntetlenre futotta. Egy minden, csak nem egy matyóhímzés…

Labdarúgó NB I, 29. forduló: Mezőkövesd–Honvéd 1-2 (0-2). Mezőkövesd, 1100 néző, v.: Vad II. Gólok: Dragóner (93.), ill. Ugrai (10.), Gazdag (38.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.