Törölték az azeri, a szingapúri és a japán futamot

Három futamot töröltek a szervezők a Formula-1-es világbajnokság idei versenynaptárából.

Forrás: MTI2020. 06. 12. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Azeri, a Szingapúri és a Japán Nagydíj biztosan elmarad a koronavírus-járvány miatt, korábban pedig a legendás monacói versenyt kellett törölni. A hivatalos indoklás szerint elsősorban a meglévő utazási korlátozások miatt nem tudják megtartani a viadalokat.

A Formula–1 vezetői továbbra is abban bíznak, hogy 15-18 futamot tudnak megrendezni, a szezonzáró pedig Abu-Dzabiban lenne december közepén. A teljesen újradolgozott versenynaptárat még a július 5-i, szezonkezdő Osztrák Nagydíj előtt közzéteszik.

Az eddig kihirdetett nyolc európai futamból a harmadik lesz a Hungaroringen július 19-én, Ausztriában és Nagy-Britanniában pedig két versenyt is tartanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.