Idén is megrendezik a Futball éjszakáját és lesz SZÚR is

Az NB I-es, NB II-es, NB III-as és a megyei bajnokságokban szereplő klubok megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt.

Forrás: MTI2020. 08. 17. 19:43
null
2 évvel ezelőtt a Ferencváros stadionja volt az egyik központi helyszín Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 4-én rendezik meg harmadik alkalommal a Futball éjszakáját, amelynek keretein belül NB I-es, NB II-es, NB III-as és a megyei bajnokságokban szereplő klubok megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt. A már százéves múlttal rendelkező SZÚR-nak, azaz a színész–újságíró rangadónak ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sényő ad otthont.

A Futball éjszakája szervezőinek hétfői közleménye szerint az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját, összemérhetik tudásukat játékos feladatokban a klub futballistáival, valamint számos edzőmérkőzés vagy gálameccs is megtekinthető lesz a különböző helyszíneken.

A világon egyedülálló rendezvényt a Múzeumok éjszakája és a Színházak éjszakája mintájára hívták életre, először 2018 szeptemberében. Az első két évben 35 ezren látogattak ki a helyszínekre.

A szervezőbizottság a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai partnerségével a hazai labdarúgó-egyesületek és a sportág népszerűsítését tűzte ki az országos rendezvény céljául, amelyen a helyi programokat minden esetben a klubok alakítják ki. Ezekre jövő hétfőtől lehet regisztrálni.

A harmadik Futball éjszakáján a belépődíj gyerekeknek száz, felnőtteknek ötszáz forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, és az összes helyszín meglátogatható vele.

Két évvel ezelőtt a Ferencváros stadionja volt az egyik központi helyszín
Fotó: MTI

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.