Külföldiekkel felturbózva lepné meg az MTK a Fradit a rajton

Szezonnyitó, örökrangadó, bajnokcsapatok összecsapása. Ez mind igaz a mai MTK–Ferencváros mérkőzésre a labdarúgó NB I-ben. Címvédőként a Fradi a mérkőzés esélyese, de a másodosztályból feljutott kék-fehérek stratégiát váltva, külföldi játékosok sorát igazolva alaposan megerősödtek. Az első forduló négy napon át zajlik, a Budafok–Kisvárda meccset csak hétfőn játsszák.

Novák
2020. 08. 14. 7:17
Rebrov, Szerhij
Szergej Rebrov elégedett a Ferencváros felkészülésével Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros jövő szerdán a svéd Djurgårdent fogadja a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, aminek nyilván nagyobb a tétje, mint egy bajnokinak, de egyrészt a pénteki terhelést addig lesz idő kipihenni, másrészt az MTK elleni idénynyitónak mégis különös varázsa van.

Szergej Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője a rá jellemző feszes, fegyelmezett nyilatkozattal hangolt a mai találkozóra:

– Ahogy azt mindig is hangsúlyoztam, minden összecsapásra ugyanazzal a mentalitással készülünk, nem számít, ki az ellenfél, hiszen csak a győzelem elfogadható. Egy új szezon mindig nehezebb, mint az azt megelőző. A mi esetünkben ez különösen igaz, hiszen mi vagyunk a címvédők. Ahhoz, hogy ezt újra meg tudjuk ismételni, még nagyobb odafigyelésre, keményebb munkára lesz szükség – összegzett Rebrov a Fradi honlapjának.bahj

További négy légiós a Fradiban

Szergej Rebrov elégedett a Ferencváros felkészülésével
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Azt is elmondta, az ausztriai edzőtábor jól sikerült, sok edzőmeccset játszott a csapata. A Fradi a válogatott kapuson, Bogdán Ádámon kívül négy külföldi játékost igazolt – Roko Baturina (horvát, a Dinamo Zagrebtől), Adnan Kovacevic (bosnyák, Korona Kielce), (francia, FC Voluntari), Myrto Uzuni (albán, NK Lokomotiva) –, s mert csak Otigba és Lodico távozott, valamint Leandro átkerült az NB III-as csapathoz, kijelenthetjük, tovább erősödött az előző évadhoz képest. Igaz, az újakról egyelőre nem sokat tudunk.

– A szezon első mérkőzése mindig különleges, ráadásul több olyan játékosunk van, akinek nincs első osztályú tapasztalata – ezt már Boris Michael, az MTK vezetőedzője nyilatkozta, akinek a munkájával elégedett lehet a klubja, hiszen az idény előtt (egész pontosan három napja) meghosszabbította a szerződését. – Mi az NB II-ből jövünk, a Fradi a címvédő, ezért egyértelműen a meccs esélyese, de persze mindent elkövetünk a jó rajt érdekében.

És négy az MTK-ban is

Annyit hozzátehetünk, hogy azért az MTK sem zöldfülűek gyülekezete. Összesen huszonegy (!) fiatal játékost adott/küldött el vagy helyezett ki kölcsönbe, s Balázs Benjámin (Újpest) és Barna Szabolcs (Debrecen), valamint a kispesti kölcsönből visszatért Patrick Ikenne-King mellett igazolt négy rutinos külföldit – Tiago Ferreira (portugál, Craiova), Sebastián Herrera (kolumbiai, Rabotnicski), Milan Mijatovics (montenegrói, Levszki Szófia), Bojan Miovszki (macedón, Renova).

Az örökrangadó is azt sugallja, az első fordulókban nem győzzük majd tanulni az új neveket az NB I-ben.

NB I, az 1. forduló programja:

Péntek:

MTK–Ferencváros 18.15

Szombat:

Paks–Újpest FC 16.30

ZTE–Fehérvár 18.35

Vasárnap:

Diósgyőr–Mezőkövesd 16.55

Puskás Akadémia–Honvéd 19.00

Hétfő:

Budafok–Kisvárda 19.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.