Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Az Újpest nagy bánatára a Fehérvár megtanult focizni

A magyar labdarúgó NB I 6. fordulója előtti fő kérdés az volt, hogy a szomorúan véget ért nemzetközi kaland hatással lesz-e a Fehérvár hazai teljesítményére is. A vasárnap esti Újpest elleni rangadó első félideje után ezt még nem lehetett megállapítani, a másodikban azonban a Vidi eldöntötte a dilemmát, és kilenc perc alatt négy gólt vágva, 5-1-es végeredménnyel küldte haza a fővárosi egyesületet. Az újpestieken kívül a DVTK is kikapott szombaton, hazai pályán a Pakstól 2-1-re, ezt már a diósgyőri szurkolók sem hagyhatták szó nélkül, hiszen a klub sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

Magyar Nemzet
2020. 10. 05. 11:40
Stopira
Székesfehérvár, 2020. szeptember 24. Stopira, a gyõztes Fehérvár FC játékosa örül a labdarúgó Európa-liga selejtezõjének 3. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Reims mérkõzés végén a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 24-én. A magyar csapat tizenegyesekkel jutott tovább. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOL Fehérvár csütörtök este az Európa-liga csoportkörének kapujában esett ki a sorozatból. A játékosok csalódottsága érthető volt, Márton Gábor vezetőedző nem véletlenül aggódott, hogy a vereség hatása érezhető lesz rajtuk az OTP Bank Ligában is. De nem így történt.

– Tartottunk egy kicsit a mérkőzéstől a csütörtöki EL-kiesés után, az utazás és a karantén sokat kivett a csapatból. Azonban a játékosok kiváló választ adtak, az elejétől fogva irányították a mérkőzést, rendkívül jól játszottak. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, ennek ellenére az első gól viszonylag sokat váratott magára. A vezető gólunk után végre kiszakadt az a bizonyos gólzsák. A régi mondás, miszerint: rúgj egy gólt és megtanulsz focizni, megállta a helyét a mai mérkőzésen. Az első gól után még agresszívabb és még agilisabb játékot kezdtünk el játszani, innentől kezdve pedig futószalagon jöttek a helyzetek. Összességében megérdemelten győztünk ilyen arányban – nyilatkozta klubja honlapjának a szakvezető.

A másik oldalon Predrag Rogan motiválatlanságot látott saját játékosain.

– Igazság szerint nem lehet túl sok mindent hozzáfűzni a mai mérkőzéshez. Gratulálok a MOL Fehérvárnak és Márton Gábornak a fölényes győzelemhez. Ma este a csapat szenvedély és győzni akarás nélküli játékot produkált, szomorú nap volt nekünk is és a szurkolóinknak is. Minden párharcot elvesztettünk, nem voltunk koncentráltak, nem fókuszáltunk megfelelően a játékra, nem használtuk ki az adódó lehetőségeinket. A csatáraink elvesztették a labdákat, a védőink pedig nem tudták felvenni a versenyt a fehérvári csatárokkal. Csúfos a vereség, még annak ellenére is, hogy az első félidő után, még 0-0-val mentünk a szünetre. A jövőben bátrabbnak kell lennünk, vissza kell találnunk a győzelem útjára – emelte ki az újpesti szakember.

A lila-fehéreken kívül a DVTK sem találja a győzelem útját, négy mérkőzés óta nyeretlen, sőt, az elmúlt három fordulóban mindannyiszor kikapott, kétszer hazai pályán. Feczkó Tamás vezetőedző a szombati Paks elleni 2-1-es vereség után csapata támadójátékával volt elégedetlen, de látott pozitívumokat is a mérkőzésen.

– Az első félidőben keveset birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, sokszor egyérintővel próbáltak játszani a támadók, vagy fölösleges cselekbe bonyolódtak, ezért kevés lehetőséget tudtunk kialakítani. A jobboldali támadójátékunk elenyésző volt, ami megkönnyítette a paksiaknak a reagálást a baloldali támadásokra. A szünetben pontosítottuk a mozgásokat, megbeszéltük, hogy melyik üres területeket kell bejátszani. Ezek után jól jöttünk ki a második félidőre, több helyzetet alakítottunk ki, a mérkőzés ezen periódusában el kellett volna dönteni a találkozót. Az utolsó másodpercig mentünk előre a győzelemért, de most olyan napokat élünk, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda. Ez biztos azért van, mert még többet kell tennünk a sikerért – tette hozzá. Ezzel alighanem egyetértenek a diósgyőri szurkolók is, akik a szombati bajnokin fél óra után „ébresztőt” skandáltak a hazai játékosok felé.

kinevezése után sorozatban a második mérkőzését is megnyerte csapatával, mégsem volt teljesen elégedett.

– Alapjában véve ma is jó hozzáállással és felfogással játszottunk. A játék minősége azonban az MTK elleni meccshez képest kicsit akadozott, ezért, illetve a néha elmaradó labda felé történő védekezés miatt nem vagyok maradéktalanul elégedett. Kicsit keveredtek tehát a régi és az új játékelemeink, de a végeredmény maximálisan kompenzált bennünket. Többször nyomást tudtunk gyakorolni a Diósgyőrre, és a kapujuk előtt tartottuk a labdát, ezeknek is köszönhetőek a helyzeteink, találataink, amik a legjobbkor jöttek. Gratulálok a srácoknak, nagyot harcoltak ma is – értékelt klubja honlapján a paksi vezetőedző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.