Berbatov: Puskást csodáltam, de ma este Bulgária győz

A bolgár labdarúgó-válogatott gólrekordere, Dimitar Berbatov a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjút, amelyben sok sikert kívánt Magyarországnak, de nem a mai Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, amely 20:45-kor kezdődik (tv: M4 Sport) Szófiában.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 10. 08. 11:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtező tétje, hogy melyik válogatottnak marad esélye kijutni a jövő évi Eb-re, melynek több más európia város mellett Budapest lesz az egyik házigazdája. A mérkőzés kapcsán megszólalt a bolgárok legutóbbi sztárjátékosa, Dimitar Berbatov is, aki szerencsénkre tavaly szeptemberben visszavonult.

– Ki ne ismerné a régi, erős magyar válogatottat, a Puskás Ferenc vezette csapatot? Láttam pár gólját, és az valami egészen különleges szint, amit képviselt – árulta el Berbatov, aki a mai meccsre is kitért. – Arra számítok, hogy Bulgária győz. Sok sikert kívánok önöknek is, de nem ezen a meccsen...

Berbatov a bolgár válogatott gólrekordere az 1970-es évek meghatározó támadójával, Hriszto Bonevvel holtversenyben. Mindketten 48-szor voltak eredményesek a válogatottban, amivel Bulgária egyetlen aranylabdását, Hriszto Sztoicskovot előzik meg a rangsorban, aki 37 gólt szerzett a nemzeti csapatban.

– Nagyon büszke vagyok erre a rekordra, hogy én lehetek a hazám első számú góllövője – ismerte el Berbatov. – Na, de összevetni magam Sztoicskovval... Különböző korszakban játszottunk, semmilyen összehasonlítás sem állja meg a helyét. Mindketten a legjobbak voltunk a magunk időszakában.

Szóba került a Manchester United is, amelyben Berbatov 2008 és 2012 között futballozott. Volt a klub színeiben Premier League-győztes, angol gólkirály, klubvilágbajnok és Bajnokok Ligája-ezüstérmes is, tehát a vörös ördögök legutóbbi sikerkorszakának fontos alakja volt. A Manchester United vasárnap 6–1-re kapott ki Berbatov másik korábbi angol csapatától, a Tottenhamtől, és szerinte nem lesz könnyű a talpra állás.

– Nagyon nehéz lesz... – jelentette ki Berbatov a MU jövőképével kapcsolatban. – Főként, ha úgy folytatják, ahogy a Spurs ellen játszottak. Vagyis sokat kell fejlődni, van miben előrelépni.

A teljes interjú a Nemzeti Sport oldalán olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.