Gulácsi Péter: Végre mellénk állt a szerencse is

A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re győzött Bulgária vendégeként Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében, ezzel egy lépéssel közelebb került a kontinensviadalra való kijutáshoz. A mérkőzés után Nikolics Nemanja, Kalmár Zsolt, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Marco Rossi szövetségi kapitány is megszólalt az M4 Sport kamerái előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: M4 Sport2020. 10. 08. 23:45
GULÁCSI Péter
A bolgárok sem értik, hogyan történhetett... Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadik gól szerzője, Nikolics Nemanja magabiztosan tekint a következő kihívás felé.

- A tét az nagy volt, nagyon okosan kellett lejátszanunk ezt a meccset. Nem lett volna szabad őket azonnal letámadni. Az elején picit nehezen indult el a dolog, de utána jókor rúgtuk a gólt, és utána szerintem megnyugodtunk, tudtuk játszani azt a játékot, amit elterveztünk. Megint rúgtunk három gólt, ami mindenféleképpen biztató, teljesült, amiről beszéltünk a meccs előtt, hogy támadófocit akarunk produkálni. Egy lépésre vagyunk az álmunktól, az egész ország álmától. Még kilencven perc van, koncentrálni kell végig. Számunkra mindegy, hogy ki az ellenfél, a lényeg az, hogy otthon játszunk, a saját szurkolóink előtt. A célunk az, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, és ha ezt a játékot fogjuk nyújtani, magabiztosságot fogunk sugározni a pályán, akkor szerintem nem lehet gond.

Nikolics Nemanja csapattársaival ünnepel
Fotó: MTI/AP/Anton Uzunov

Kalmár Zsolt szabadrúgásból szerezte meg a magyar válogatott második gólját, ami egyben mérföldkövet is jelentett a labdarúgó számára.

- Kicsit szerencsém volt, de a fociban ez is kell, de tényleg nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, és hogy első gólomat ilyen fontos meccsen szereztem. Kicsit magunkra húztuk őket, és volt is két lehetőségük, de szerintem a jobb csapat nyert, és megérdemelten vittük el a három pontot. Remélem, hogy Szerbia ellen kitart ez a játék.

A DAC középpályását arról is megkérdezte az M4 Sport stábja, hogy egyesek szerint a hiányzó Szoboszlai helyettesítése volt a feladata.

- Megkaptam a lehetőséget, úgy gondolom, hogy éltem vele. Rossi mester bízik bennem, én ezt meg akarom hálálni. Ha Szoboszlai visszajön, akkor biztos itt a helye a csapatban, hiszen fantasztikus játékos, de ezt a meccset csapatként nyertük meg, nem egyénenként, úgyhogy gratulálok a csapatnak, tényleg nagyot küzdött. És győztünk, ez a legfontosabb! Izland kemény ellenfél lesz, nagyon fognak védekezni, de alaposan fel kell belőlük készülnünk, van egy hónapunk rá, de nem szeretnék ilyen gyorsan előremenni, hiszen van még két meccsünk, ami ugyanolyan fontos, mint ez volt.

Kalmár Zsolt szerint a csapategység volt a kulcs
Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

Kalmárhoz hasonlóan a több fontos védést is bemutató is kiemelte a szerencsefaktort.

- A múltban többször volt olyan mérkőzésünk, ahol egy kis szerencsével máshogy is alakulhatott volna, gondolhatunk akár a szlovákok elleni hazai meccsre is, a végén egy pici hiányzott. Talán ma ezt egy kicsit visszakaptuk. A csapat az nyilván akart, próbáltuk, sok volt a hiba a játékunkban, előre- és hátrafelé is. Azt tudjuk, hogy játékban azért fejlődnünk kell a maihoz képest, ha novemberben is nyerni szeretnénk.

A vezetést megszerző az átélt nehézségekről beszélt.

- Bulgária egyáltalán nem játszott rosszul, jól építette a támadásait, nem mindig sikerült jól letámadnunk őket, időnként szenvedtünk ellenük. De aztán megmutattuk, mire vagyunk képesek. Kalmár Zsoltnak köszönhetően a rögzített helyzeteknél is jók voltunk, és szerintem megérdemelten nyertünk. Izland ellen nagy kihívás vár ránk, jól fel kell készülnünk, de hazai pályán játszhatunk, ami nagy előny.

szövetségi kapitányból vegyes érzelmeket váltott ki a mérkőzés.

- Nem tudom, hogyan is érzek jelen pillanatban. Egyik oldalról nagyon boldog vagyok, hiszen sikerült bejutni a döntőbe. Örülök a srácok miatt, örülök a stáb miatt, hiszen elképesztő munkát végeznek a kollégáim. Természetesen örülök a szurkolóink miatt is, hiszen Magyarországot képviseljük. Úgyhogy egész Magyarországért vagyok most boldog. Ugyanakkor, nem örülök annak és nem vagyok elégedett azzal, amilyen stílusban futballoztunk. Persze nem mindig lehet jól játszani és megszerezni a győzelmet. Törökország ellen megtörtént, Oroszország ellen nem így volt, még akkor is, ha szerintem jobban játszottunk, mint ők, ott vereséget szenvedtünk. Ma a bolgár csapat jobban játszott, mint mi, nem mindig, de a mérkőzés egy bizonyos pillanatában, de mi szerencsések voltunk az apró részletekben, és végül nyertünk. Egy kicsit a szerencsének is köszönhetően, hogy őszinte legyek – összegzett a mieink mestere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.