Hazai vereség Szlovákia ellen, vége az Eb-álmoknak

Magyarország és Szlovákia összecsapásai mindig presztízspárharcnak számítanak a sportban. Péntek este a két ország női labdarúgó-válogatottja játszott Eb-selejtezőt egymás ellen az Illovszky Rudolf-stadionban.

Magyar Nemzet
2020. 10. 23. 21:52
null
Labdarúgó női Eb-selejtező - Magyarország-Szlovákia Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-részvételre már sem a mieinknek, sem a szlovákoknak nem maradt reális esélyük, a Svédország és Izland mögötti csoportharmadik hely viszont – már csak az említett presztízs miatt is – sokat jelentene bármelyik válogatottnak.

A magyar csapatot kis létszámú, de lelkes szurkolótábor biztatta, amely a találkozó elején az 1956-os hősökről is megemlékezett a forradalom kitörésének évfordulóján.

A pályán a vártaknak megfelelően egyenlő erők küzdelme zajlott. A 68. percben végül a vendégek szerezték meg a vezetést Hmírová révén, majd a 80. percben, oldalsó szabadrúgást követően Mikolajová is eredményes volt. A hosszabbításban Pusztai Sára találatával szépítettünk, de pontot megmenteni már nem sikerült.

A szlovákiai 0-0 után tehát Magyarországon 2-1-re kikaptunk északi szomszédainktól, ezzel pedig matematikailag is eldőlt, hogy a magyar csapat nem lesz ott a 2021-es, angliai kontinensviadalon. A selejtezősorozatot a tervek szerint december 1-jén, Izland ellen zárjuk Szegeden.

Női labdarúgó Eb-selejtező

Magyarország–Szlovákia 1-2 (Gól: Pusztai 92., ill. Hmírová 68., Mikolajová 80.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.