Sallai szerint az izlandi válogatott gyengült az elmúlt években

Sallai Roland pályafutása eddigi legfontosabb mérkőzésének tekinti a csütörtöki, Izland elleni labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Forrás: MTI2020. 11. 09. 21:50
Sallai Roland
Sallai Roland élete legfontosabb mérkőzésére készül Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kijelenthető, hogy ez karrierem eddigi legfontosabb meccse, de azt hiszem, sok társamnak is – mondta a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A 23 éves futballista nagyon sajnálja, hogy a szurkolók mégsem lehetnek jelen a találkozón, mert a drukkerek a 12. játékos szerepét töltötték be a nehéz pillanatokban is, de azt reméli, hogy televízión keresztül sikerül örömöt csalni az arcukra.

A Freiburg támadója szerint valamelyest gyengült az izlandi csapat a négy évvel ezelőtti kontinensviadalhoz képest, amelyen negyeddöntőig jutott és a csoportkörben 1-1-es döntetlent játszott a magyarokkal. Hozzátette, így is vannak kiemelkedő labdarúgók az ellenfél keretében, ugyanakkor szerinte az izlandi együttes nem erősebb az orosz vagy a szerb gárdánál, amelyekkel októberben találkoztak.

– Negatív híreket kapni sosem jó, de profik vagyunk, túltesszük magunkat rajtuk – reagált Sallai többek között arra, hogy a válogatott egyik kulcsjátékosának, Szoboszlai Dominiknek erősen kérdésessé vált a játéka, mivel klubcsapata, a Salzburg koronavírusos megbetegedések miatt karanténba került.

Sallai Roland élete legfontosabb mérkőzésére készül
Fotó: MTI/EPA/Sedat Suna

megjegyezte, kíváncsian várják a fejleményeket, tudomásuk szerint ugyanis Szoboszlait ma is tesztelték.

– A szervezettség és a csapategység volt a kulcsa az októberi sikereknek. Ezt kell most továbbvinni – fogalmazott az Apollon védője arra utalva, hogy a nemzeti együttes a múlt hónapban 3-1-re nyert Bulgáriában az Eb-pótselejtező elődöntőjében, majd legyőzte Szerbiát idegenben, végül döntetlent játszott az oroszokkal szintén vendégként a Nemzetek Ligájában.

A 22 éves futballista felidézte, hogy négy éve családi körben álmodozó gyerekként nézte az Izland elleni Eb-csoportmérkőzést. Szerinte a rivális továbbra is jó csapat jó játékosokkal a soraiban, akik fizikálisan rendkívül erősek, viszont úgy vélte, egyéni kvalitásokkal a magyar válogatott felülkerekedhet.

A magyar és az izlandi együttes csütörtökön 20:45-től a Puskás Arénában csap össze az Eb-részvételért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.