A szerencsével sem állt hadilábon, Pakson is nyert a Fradi

A labdarúgó NB I 15. fordulójában a Ferencváros 3-1-re nyert a Paks vendégeként. Az első félidőben a tolnaiak voltak veszélyesebbek, fordulás után viszont már a bajnok dolgozott ki több helyzetet.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 22:26
FTC-MTK
Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi-szurkolók éppen ilyen kezdést álmodtak meg a paksi fellépésre: a harmadik percben szöglet után Abraham Frimpong lövése Lenzsér Bencéről pattant a hazai kapuba. A ferencvárosi álom Franck Boli lövésével folytatódhatott volna, de a korábbi FTC-hálóőr, Holczer Ádám bravúrral védett.

Tíz perccel később egy másik ex-fradista, Bognár István már ünnepelte az egyenlítő gólját, miután 22 méterről nagyszerűen tekert kapujába, akit azonban Sajbán Máté lesen helyezkedve zavart a kilátásban. A meg nem adott gól nem szegte a Paks kedvét, a félidő második felében a hazai csapat játszott veszélyesebben, ez pedig a 43. percben már szabályos találatot eredményezett, Szabó János egyenlített.

Az első félidő után a második játékrészt is gyors góllal indította a Fradi, igaz, ehhez ezúttal egy véleményes tizenegyes kellett: a visszajátszásból úgy tűnik, Holczer elütötte a labdát Róbert Mak elől. Igor Haratint ez nem zavarta, gólra váltotta a büntetőt.

Sajbántól jöhetett volna a véleményes válasz, de a labdát lesgyanús helyzetben megkapó támadó közeli lövését Dibusz bravúrral védte. Ezután is próbálkoztak becsülettel a hazaiak, de ellentámadásaiból már a Ferencváros volt a veszélyesebb. Tokmac két ziccerénél és Laidouni kapufájánál még megmenekült a Paks, Isael lövése után viszont megint paksi lábról pattant a paksi kapuba a labda.

A Fradi zsinórban hatodszor nyert a bajnokságban, és elmaradt meccse ellenére már kilenc pont az előnye a második helyezett Mol Fehérvárral szemben. A Paks maradt a középmezőnyben, de a vereség ellenére nem maradt szégyenben, jó meccset vívott a bajnok ellen.

A forduló másik záró mérkőzésén a Mezőkövesd Jurina hajrábeli találatával 1-0-ra nyert a Budafok otthonában.

NB I, 15. forduló

Kisvárda–Újpest 1-1

Fehérvár–Puskás Akadémia 1-1

Honvéd–DVTK 5-1

ZTE–MTK 2-0

Budafok–Mezőkövesd 0-1

Paks–Ferencváros 1-3

A bajnokság állása

1. Ferencváros 35 pont/13 mérkőzés

2. Mol Fehérvár 26/14

3. Puskás Akadémia 23/15 (7 győzelem)

4. Kisvárda 23/14 (6 győzelem)

5. MTK 22/15

6. Paks 21/15

7. ZTE 17/14 (23-24)

8. Mezőkövesd 17/15 (15-22)

9. Budafok 15/13

10. Honvéd 14/14

11. Újpest 13/14

12. DVTK 10/14

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.