A Bayern sztárja ma már hálás az edzőnek, aki semmibe vette

Serge Gnabry a tavalyi BL-győztes Bayern München egyik legfontosabb játékosa, akinek köszönhetően a bajoroknál egyre kevesebbet emlegetik a legendaként tisztelt Franck Ribery és Arjen Robben neveit. De Gnabry néhány évvel ezelőtt még a West Bromwich Albion szintjét sem ütötte meg, legalábbis az akkori edzője szerint. Ma már azt vallja az Aranylabdát is megcélzó német válogatott szélső, hogy ennek így kellett történnie.

Magyar Nemzet
2021. 01. 12. 13:40
Champions League Semi Final - Olympique Lyonnais v Bayern Munich
Soccer Football - Champions League Semi Final - Olympique Lyonnais v Bayern Munich - Jose Alvalade Stadium, Lisbon, Portugal - August 19, 2020 Bayern Munich's Serge Gnabry in action, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Miguel A. Lopes/Pool via REUTERS - RC27HI9VMQ6E Fotó: POOL New
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy látom, hogy ha nem mentem volna a West Bromba, és ott nem úgy alakulnak a dolgok, akkor ma nem játszanék a világ legjobb csapatában, a Bayern Münchenben, nem lennék BL-győztes sem – jelentette ki Serge Gnabry. – Nem volt jó időszakom a West Bromban, de megerősített abban, hogy folytassam a munkát. Ezt tanultam meg abból a fél évből: bármi történik, mindig dolgozni kell.

– Serge azért jött hozzánk, hogy játsszon, de pillanatnyilag nincs azon a szinten, hogy pályára küldjem.

Ez az a mondat, amellyel örökké szembesíteni fogják Tony Pulist, az Angliában jól ismert walesi edzőt, aki a West Bromwich Albionnál volt Gnabry főnöke. A német szélső 2015-ben, húszéves korában került kölcsönbe a birminghami klubhoz az Arsenaltól, amelyben Arsène Wenger egyre több játéklehetőséget adott neki, de egy súlyos térdsérülés miatt Gnabry sokáig nem játszhatott, és úgy gondolták a visszatérése után, hogy egy kisebb csapatban hamarabb felveheti a fonalat.

Nem így történt. Pulis mindössze három meccsen vetette be Gnabryt, aki 2016 nyarán hazatért a Bundesligába, ahol lépésről lépésre felépítette magát. A Werder Bremenben és a Hoffenheimben eltöltött egy-egy sikeres évad után 2018-ban csatlakozott a Bayern München keretéhez, amelyben kulcsfigurává nőtte ki magát, fontos szereplője a Franck Ribery és Arjen Robben nevével fémjelzett korszakot leváltó új generációnak. Tavaly felért a csúcsra, hiszen a Bajnokok Ligája-győzelem egyik sikerkovácsa volt, nyolc gólt szerzett a sorozatban, ebből hatot angol klubok, a Tottenham és a Chelsea ellen.

– Ambiciózus vagyok, mindig jobb akarok lenni, és be szeretnék kerülni egy nap az év álomcsapatába. Szerintem minden labdarúgó vágya az Aranylabda. Ki tudja, mit hoz a jövő, nem szabad lemondani a célokról – fogalmazott Gnabry, aki a Bayern legutóbbi, Mönchengladbach elleni vesztes meccsét sérülés miatt kihagyta.

A mostani idényt remekül kezdte a 25 éve szélső, hiszen a Schalke elleni Bundesliga-nyitányon mesterhármast szerzett, de azóta visszafogottabban szerepel, jelenleg húsz tétmeccsen négy gólja és három gólpassza van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.