A címvédő simán, a rendező nagy küzdelemben jutott döntőbe

Kialakult az idei Super Bowl párosítása. A Kansas City Chiefs a Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneers ellen kísérelheti meg a címvédést, magyar idő szerint február 8-án, hajnalban. A Tampa lett az NFL első csapata, amely hazai pályán játszhatja a nagydöntőt.

Magyar Nemzet
2021. 01. 25. 8:37
null
Tom Brady (balra) újra a döntőben, Aaron Rodgers ismét elbukott Fotó: Mark LoMoglio Forrás: AP Photo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti főcsoport (NFC) fináléjával kezdődött az NFL szezonjának utolsó előtt fordulója. Az első kiemelt Green Bay Packers meglepetésre átadta az első támadás jogát a Tampa Bay Buccaneersnek, pedig azonnal meg is szerezte a vezetést a Mike Evansnek dobott touchdown-passzával.

A döntés meglepő volt, hiszen a Packers az egyik legnagyobb erősségét, az előny és az óra kontrollálását egy pillanatig sem tudta használni. Bár 7-7-nél még egyenlített a hazai csapat, az első félidőben egyértelműen a Buccaneers játszott jobban, ráadásul az utolsó pillanatban újabb óriási touchdownt szerzett.

A második félidő elején 28-10-re ellépett a Buccaneers, utána azonban több hibát is elkövettek a vendégek, és bár a Packers nem tudta valamennyit kihasználni, szorossá tette a hajrát. Két perccel a vége előtt, az egyenlítés kapujában azonban előbb a sztárirányító, Aaron Rodgers remegett meg, majd ennek hatására Matt LaFleur vezetőedző hozott rossz döntést, az értékesített mezőnygóllal már semmire nem ment a Green Bay, 31-26-os győzelmével a Tampa készülhet a Super Bowlra.

Méghozzá az NFL történetében első csapatként hazai pályán vívhatja a nagydöntőt a floridai csapat, amely korábbi egyetlen Super Bowlját 2003-ban nyerte meg. Azóta viszont tizennyolc éven keresztül nem nyertek meccset a rájátszásban, sőt 2008 óta idén először vívhattak playoff-meccset. Ezzel szemben a Packers a kiegyensúlyozottság megtestesítője volt az elmúlt évtizedben, egy kivétellel mégsem tudták mindezt Super Bowl-részvételekre váltani.

Tom Brady a tizedik Super Bowljára készül. A New England Patriots színeiben hat döntőt megnyert, hármat elveszített. Aaron Rodgers és a Packers viszont a 2011-es Super Bowl-győzelem óta zsinórban negyedik alkalommal is elbukott a nagy meccs kapujában.

Tom Brady (balra) újra a döntőben, Aaron Rodgers ismét elbukott Fotó: AP Photo/Mark LoMoglio

A címvédő Kansas City Chiefs izgalommentesebb meccsen jutott a Super Bowlba az amerikai főcsoportból (AFC), pedig a találkozó elején a Buffalo Bills szerzett 9-0-s vezetést. Ez nem zavarta meg a Chiefst, amely a második negyedben elért 21 ponttal lényegében eldöntötte a találkozót, a Billsnek nem volt reális esélye a visszakapaszkodásra.

A múlt héten elszenvedett agyrázkódás egyáltalán nem látszott meg a fiatal sztárirányító, Patrick Mahomes játékán. Mahomes Brady óta (2005) az első NFL-irányító lehet, aki címvédésre vezeti csapatát.

NFL, főcsoportdöntők

NFC: Green Bay Packers (1.)–Tampa Bay Buccaneers (5.) 26-31

AFC: Kansas City Chiefs (1.)–Buffalo Bills (2.) 38-24

Super Bowl

Tampa Bay Buccaneers–Kansas City Chiefs (február 8., 0.40)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.