A Ferencváros Spanyolországba, a Fehérvár Horvátországba utazik

Soha nem volt még ilyen rövid a téli szünet a labdarúgó NB I-ben. Az óévben még december 23-án is bajnoki mérkőzést rendeztek, január 20-án pedig máris folytatódik a bajnokság. Holtidény lényegében nincs is, a legtöbb csapat már vagy megkezdte, vagy a napokban megkezdi a felkészülést a tavaszi szezonra. A listavezető Ferencváros ma utazik el két hétre Spanyolországba edzőtáborozni, a keretben egyelőre nincs változás. A második helyezett fehérváriak már tegnap közösen edzettek, holnap pedig Horvátországba tartanak.

N. M.
2021. 01. 05. 7:17
FTC Ferencváros edzés labdarúgás
Holnap már napsütésben gyakorolhat a Fradi Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVTK volt a legfrissebb, már egy hete, december 28-án edzésbe állt a keret az új edző, Geri Gergely vezetésével. A december 8-án kinevezett felvidéki szakember bemutatkozása nem sikerült jól, vezetésével a miskolci együttes elvesztette mindhárom bajnokiját az óévben. Az edzések korai megkezdését egyrészt a csapat nehéz helyzete, másrészt az indokolja, hogy a Diósgyőr már január 20-án tétmérkőzést játszik, akkor pótolja a Ferencváros ellen a 2. fordulóból elhalasztott találkozóját.

A Fradi sem ül a babérjain, pedig nem lehet oka panaszra. Zárásként az őszi szezon utolsó hét meccsét egyaránt megnyerte az NB I-ben, és kilencpontos előnnyel várja a tavaszt, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott üldözőjénél, a Fehérvárnál. A csapat egyrészt a kényszer diktálta, másrészt a jól bevált módszer szerint kezdi meg a felkészülést. A mai találkozó előtt már mindenki túlesett két PCR-teszten, és keret az elmúlt években bevált helyszínre, Spanyolországba, közelebbről Marbellára utazik.

– Az idő rövidsége miatt nem lehet különválasztani a fizikai felkészítést és a taktikai edzéseket, ám természetesen figyelembe vesszük, hogy január hatodikán gyakorolunk először Spanyolországban, két héttel később pedig bajnokit játszunk – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Máté Csaba. A másodedző szerint még korai lenne az esetleges érkezőkről bármit is mondani, de hozzátette, a télen távozók is lehetnek, és a spanyolországi edzőtáborba néhány fiatal tehetséget is elvisznek.

A Vidi csak ide, a szomszédba, Horvátországba tart, ahol tíz nap alatt több nemzetközi felkészülési meccset is játszik. A harmadik MTK is utazik, helyesebben már el is utazott, de nem külföldre, hanem csak Telkibe, a válogatott edzőközpontjába.

– Az edzőtáborban rögtön délutáni edzéssel kezdtünk, péntekig mindennap két tréning szerepel a tervekben – számolt be a tervezett programról a klub honlapján Michael Boris vezetőedző. Az MTK már az edzőmeccseit is lekötötte, sorrendben a ZTE-vel, a Vasassal és a Honvéddal játszik, utóbbival már a bajnoki hangulatot szimulálva a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Budafok a Vidihez hasonlóan Horvátországot, a Paks pedig szintén Telkit választotta. A többi csapat a saját bázisán készül a januári folytatásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.