időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Tóth Janka vb-3., de a Kihívókhoz jelentkezett az Exatlonba

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Vívószövetség
2021.01.22. 17:51
Tóth Janka vb-3., de a Kihívókhoz jelentkezett az Exatlonba

A 2019-es műsorban látott és a férfiak között akkor győztes Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző után újabb vívó szerepel a TV2 nagy sikerű Exatlon Hungary műsorában. Tóth Jankát, a Törekvés 22 esztendős, junior Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes tőrözőjét hétfőtől láthatjuk a nézettségi rekordokat döntő ügyességi vetélkedőben.

Mivel a Dominikai Köztársaságban zajló Exatlon Hungary sorozatnak rendkívül szigorú szabályzata van, Tóth Jankával most nem lehet interjút készíteni; édesanyja, Báthory Zsuzsanna azonban a Magyar Vívószövetség honlapján nyilatkozott és szolgált néhány érdekességgel.

– Igazából annyi történt, hogy Janka jelentkezett a TV2 felhívására, méghozzá a Kihívók csapatába. Természetesen beszámolt a sportmúltjáról és az eredményeiről is, feltehetőleg ennek tudható be, hogy végül a Bajnokok közé hívták meg. Sikerrel szerepelt a válogatáson, és ennek köszönhető, hogy hétfőtől ott lehet a műsorban. Sokkal többet viszont a folytatásról én sem tudok. Rendkívül szigorú a titoktartási kötelezettség, Janka telefonját is elvették, úgyhogy én is csak a tévéből értesülök a Dominikán történtekről – mesélte Báthory Zsuzsanna, aki bevallotta, bizony már megijedt a műsor miatt.

Tóth Janka nem úgy készült, hogy a Bajnokok csapatába kerül, de végül ott kötött ki
Fotó: TV2

– A napokban alaposan megrémítettek minket a sorozat aktuális promóciójával. Abban ugyanis Janka sérüléséről és mentőautóról is esett szó, úgyhogy az előzményeket ismerve komolyan idegeskedtünk. Aztán kiderült, hogy csak elharapta a száját, ami vérzett egy kicsit, és a mentő sem érte jött szerencsére. Persze, pontosan tudjuk, hogy a beharangozónak figyelemfelkeltőnek kell lennie, de azért most nagyon aggódtunk… Szerencsére nem volt miért, úgyhogy szurkolunk tovább, hogy minél később jöjjön haza Janka. Ez ugyanis azt jelentené, hogy sokáig marad versenyben – mondta el Tóth Janka édesanyja, Báthory Zsuzsanna.

Felvetődhet a kérdés, hogy miért van Tóth Janka a Dominikai Köztársaságban, miközben női tőrcsapatunk már a kvótája birtokában a tokiói olimpiára készül, és a hétvégén éppen Magyar-kupa-fordulót, egyben válogatóversenyt rendeznek. Nos, a tehetséges versenyző súlyos térdsérülést szenvedett, több műtéten esett át, amikor már a felnőtt mezőnyben is nagyon jól vívott. A tervei között reálisan szerepelhetett a válogatottba kerülés. Sajnos az operációt követő rehabilitáció után sem százszázalékos állapotban tért vissza a pástra. Ám a vívósportban maradva letette a nemzetközi bírói vizsgát, és nappali szakon elvégezte a Testnevelési Egyetem vívóedzői szakát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.