Meglett a Pick-Szeged századik győzelme a Bajnokok Ligájában

AZ EHF szerdai döntése után a nőknél már biztosan, a férfiaknál pedig nagy valószínűséggel minden csapat továbbjut a Bajnokok Ligája csoportjaiból. Ez jól jött a Pick-Szegednek, amely a Porto ellen így kisebb téttel a vállán 35-31-re nyerve megszerezte a századik győzelmét a BL-ben.

Magyar Nemzet
2021. 02. 11. 20:38
Szeged
Szeged, 2021. február 11. Bodó Richárd (b), a Szeged és Diogo Silva da Borges (j), a portugál csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, a 11. fordulóban játszott MOL-Pick Szeged - FC Porto mérkõzésen Szegeden, a Városi Sportcsarnokban 2021. február 11-én. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pick-Szeged nyugodtan léphetett pályára a Porto ellen a BL-ben, mert az EHF beváltja az ígéretét. A hölgyeknél biztosan, a férfiaknál nagy valószínűséggel minden csapat továbbjut a csoportjából, ami jól jött a szegedieknek, akik sokat kínlódtak a járvány miatt. A kiegyensúlyozott első percek után a Pick-Szeged elkapta a ritmust, és a 14. percre 9-5-re elhúzott. Alilovic nagyszerűen védett, elől pedig Bánhidit nem tudták tartani a portugálok, de Kasperek is pontosan célzott kívülről, bejöttek a gyors indítások is. Ezt követően a szünetig három-négygólos hazai vezetéssel teltek a percek, sőt, az utolsó pillanatokban sikerült hatra növelni az előnyt (18-12).

 

Sztaniszlav Kasparek hat gólig jutott a Porto ellen
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

 

A portugálok erőltették a hét hat elleni játékot, fel is zárkóztak fokozatosan három gólra, a házigazdának szemlátomást nem ízlett az ellenfél stílusa, ráadásul több helyzetet is elpuskázott. Alilovic bravúrjai azonban nem engedték közelebb a portugálokat, és az utolsó tíz percre Bombac két remek lövését követően 28-23-as hazai vezetéssel fordultak rá a csapatok. Kälmann szemfüles gólokat szerzett, és bár a Porto gyakran rést talált a védelemben, a Pick-Szeged rendre válaszolni tudott, ezért nem is lehetett kétséges, hogy megnyeri a mérkőzést. A két csapat őszi találkozóján a portugálok 25-19-re győztek, ezért a végén csak az volt a tét, hogy a magyar együttes tud-e héttel nyerni – nem tudott, 35-31 lett a végeredmény. Ez volt a Pick-Szeged századik győzelme a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, A csoport: Pick-Szeged–Porto 35-31 (18-12).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.