Ronaldo őrjöngött, Morata majdnem elájult + videó

A Juventus a hajrában szerzett góllal mentette 2-1-es vereségre a Porto elleni meccset a BL-nyolcaddöntő első meccsén. Az utolsó pillanatokban Ronaldóval szabálytalankodtak a 16-oson belül, de még csak nem is ellenőrizték az esetet videóbíróval. Az ötszörös aranylabdás őrjöngött az eset után...

Magyar Nemzet
2021. 02. 18. 7:06
FC Porto vs Juventus FC
Ez nem büntető? Ronaldo nem akarta elhinni Fotó: Estela Silvia Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bennmaradt a csapat az öltözőben. Évszázados futballzsargon. Azt gondolhatnánk, napjainkban hasonló már nem történhet meg. Szerda este a Juventus adott rá példát, hogy igen, még ma is van ilyen.

A Porto az első félidőben 63, a másodikban 19 másodperc elteltével szerzett gólt, tehát 2-0-s vezetésre tett szert az esélyesebb olasz csapat ellen. Egészen a 83. percig úgy tűnt, a portugálok leiskolázzák az olaszokat, különösen Ronaldo gyenge játéka volt feltűnő, semmi sem sikerült az ötszörös aranylabdásnak, egyszer még lyukat is rúgott, ami vele aztán tényleg ritkán fordul elő.

Aztán ahogy az a labdarúgásban gyakorta megesik, egyetlen szemvillanás alatt minden megváltozott. Rabiot tekert középre szorult helyzetben, Chiesa érkezett, s a szerencse is a pártjára kelt. Kicsit eltörte a labdát, a földre rúgta, s az onnan vágódott védhetetlenül a jobb felsőbe.

2-0 helyett 2-1. Ami azt jeleni, hogy a hazai visszavágón a Juvénak a 3-0 helyett az 1-0 is elegendő a nyolc közé jutáshoz.

2-2-re is végződhetett volna a mérkőzés, ha a játékvezető, immár a hosszabbításban, befújja a 11-est az öreg hölgynek. Egy indítást Ronaldo remek csellel vett át, a rárontó bekk szó szerint ledöntötte a lábáról. A bíró továbbot ítélt.

Ez nem büntető? Ronaldo nem akarta elhinni
Fotó: EPA/Estela Silvia

Ronaldo majd felrobbant mérgében, hevesen reklamált, hogy legalább a VAR-ral nézzék meg az esetet. Nem nézték meg. Pedig a visszajátszás azt mutatta, Ronaldónak igaza volt, ezért bizony büntető járt volna.

Íme az eset:

A mérkőzés végén történt még valami. A 63. percben becserélt Morata majdnem elájult, le kellett feküdnie, hogy ez ne történjen meg. Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője a meccs után meg is indokolta az esetet:

– Morata napok óta nincs jól, láza is volt, nem épült fel rendesen, betegen vállalta a mérkőzést. A hajrára mégis beállt, hogy segítsen a csapatnak. A végén szédült, rosszul érezte magát, ezért feküdt le a gyepre – árulta el Pirlo a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A meccsről nyilatkozva dicsérte a Portót, saját csapatáról pedig kritikusan beszélt, mondván, nem járatta elég gyorsan a labdát, a nélkül pedig nem lehet helyzeteket kialakítani.

Kollégája, Sérgio Conceição dicsérte a csapatát, de persze nem volt maradéktalanul boldog:

– Fantasztikusan játszottunk. Működött a letámadásunk, nem a szerencsének köszönhetjük a góljainkat. Végig szervezetten futballoztunk, gratulálok a játékosoknak. A Juventus először a 70. percben lőtt kapura, ami megmutatja, mennyire erős csapat vagyunk.

Így igaz, de ettől még a visszavágó nagyon nehéz lesz.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Porto–Juventus 2-1

Gólszerzők: Taremi (2.), Marega (46.), ill. Chiesa (83.)

A másik meccsen: Sevilla–Dortmund 2-3

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.