A volt Fradi-védő szerint a lengyelek nyerhetik a csoportot

Michał Nalepa három évet futballozott Magyarországon, bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal. A lengyel védő a pozitív emlékek ellenére természetesen hazája válogatottjának szurkol a csütörtöki vb-selejtezőn.

2021. 03. 22. 18:00
Michał Nalepa
Fotó: Mateusz Słodkowski Forrás: Trojmiasto.pl
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogy van?

– Köszönöm a kérdést, néhány meccset ki kellett hagynom sérülés miatt, de úgy tűnik, hogy a válogatott szünet utáni meccsünkön már visszatérhetek a pályára.

– Mielőtt 2017-ben jelenlegi klubja, a Lechia Gdańsk játékosa lett, három évet a Ferencvárosban futballozott. Melyek a legkedvesebb emlékei Magyarországról?

– Nyugodtan mondhatom, hogy csupa pozitív élmény köt az országhoz. Például ott született az első gyermekem. Ami a futballt illeti, sokat tanultam az ott töltött évek alatt, és trófeákat nyertünk a Ferencvárossal. Sajnos, a nemzetközi porondon nem jött össze az áttörés az én időmben, de már akkor is lehetett érezni a klubnál folyó tudatos munkát, aminek idén meglett az eredménye a Bajnokok Ligája-csoportkörrel. Külön örülök neki, hogy ennek a sikernek néhány olyan játékos is részese lehetett, aki már az én időmben is a Ferencvárosban futballozott.

– Csütörtökön viszont néhány korábbi csapattársa a magyar válogatottban éppen Lengyelország ellen játszhat. Milyen mérkőzésre számít?

– Mindkét csapat erős, sok jó játékossal. A lengyel együttes a közelmúltban több változáson esett át, kíváncsian várom, mire képes a válogatott az új szövetségi kapitánnyal, Paulo Sousával. Abban mindenképpen bízhatunk, hogy Robert Lewandowskit jelenleg nem sok védelem tudja megakadályozni a gólszerzésben.

– Bár csak ezzel a meccsel kezdik a csapatok a selejtezősorozatot, nagyon fontosnak tűnik a sikeres kvalifikáció szempontjából. Lengyelországban mit várnak a csapattól?

– Több erős rivális vár Lengyelországra, de olyan jó csapatunk van, amely képes lehet az angolok és a magyarok előtt megnyerni a csoportot, és kijutni a vb-re. Ehhez viszont valóban elengedhetetlen a jó kezdés.

– Mindezek fényében milyen eredményt jósol csütörtökre?

– Szoros, izgalmas meccsre számítok. Számszerű eredményt nem tippelnék, de lengyel győzelmet várok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.