Corona expressz: Brassó, végállomás

Tovább érik a meglepetés. A Vasas a hatodik meccset 2-1-re megnyerte a Brassó elleni párharcban a magyar központú jégkorongbajnokságban, s összesítésben 0-3-ról 3-3-ra egyenlített. A döntő ütközetet szombaton Brassóban játsszák.

Magyar Nemzet
2021. 03. 11. 20:56
Vasas-Brassó
Nem csak a Brasssó kapuja van veszélyben a gyalázkodás miatt Fotó: Varga Tamás Forrás: Vasas Opten
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legsimább párharcnak tűnt a negyeddöntőben, hiszen a Brassó nagy fölénnyel nyerte meg az alapszakaszt, a Vasas viszont épp hogy becsúszott nyolcadiknak.

Az erdélyi csapat a nagy távolság dacára éppen azért választotta a budapesti piros-kékeket, mert biztosra akart menni, inkább elkerülte a közeli Gyergyót.

Noha már az első két brassói meccs is szorosan alakult – 5-3, illetve hosszabbításban 5-4 –, de aztán a harmadik mérkőzést simán, 3-0-ra hozta az erdélyi együttes Káposztásmegyeren, ami után elkönyvelhettük a továbbjutását. Ehelyett feltámadt a Vasas, s nem csupán szépített, az ötödik meccset vendégként nyerte meg.

Csütörtök este, azt mondhatjuk, a Vasas megérdemelten győzött 2-1-re. Ladányi Balázs csapata összeszedettebb volt, mintha jobban akarta volna a sikert. A brassóiak viszont fásultan mozogtak – ne feledjük, nekik a román bajnokságban is helyt kell állniuk, még több meccset játszanak, mint a magyarországi csapatok.

Szombaton döntő ütközet következik Brassóban. Onnan már csak a Vasas utazik haza.

Az FTC, a Csíkszereda és a Debrecen már bejutott a legjobb négy közé.

Felülhetnek a buszra

A két edző értékelése.

Ladányi Balázs (Vasas): Hatvan percen keresztül kőkeményen dolgoztunk azért, hogy felülhessünk ma a buszra. Az összes meccsünk ilyen szorosan alakult, mindegyikben benne volt a pakliban, hogy mi nyerünk, az utolsó háromban sikerült. Szeretnénk ezt a szériát tartani és életben tartani a csapatot, hogy ne a holnaputáni legyen az utolsó meccsünk. Mindenkit az is motivált, hogy felülhessünk a buszra, hogy ott tölthessük az éjszakát, annak ellenére, hogy hosszú az út. De minden apróságból próbáljuk kivenni azt, ami nekünk erőt ad.

Zsók Levente (Brassó, másodedző): Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Szerettük volna behúzni a negyedik győzelmet. Benne voltunk a meccsben, meg is szereztük a vezetést, majd sajnos a 2. harmad végén jött egy 5-3 szituáció, amit kihasználtak. Utána pedig megvolt a második lehetőség, ők belőtték, mi nem. Úgyhogy jön a hetedik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.