Három napig Szekszárd lesz a női kosárlabda európai fővárosa

Nagyon eredményes időszakot él az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapata. A bajnokságban az elődöntőre készülhet, az Európa Kupában pedig nemcsak bejutott a négy közé, hanem a FIBA döntése alapján meg is rendezheti április 9–11-én a Final Fourt.

Magyar Nemzet
2021. 03. 28. 13:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd kapta a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjének a megrendezését – a sportágon belül ez volt a hét legnagyobb szabású híre. Már az is bravúrnak számít, hogy a magyar együttes eljutott a Final Fourig, a nemzetközi szövetség bizalma pedig hab ezen a nagy tortán. Előkelő társaság jön össze Tolna megye fővárosában, a Szekszárd az olasz Reyer Venezia ellen játszik majd a döntőbe jutásért, a másik ágon pedig a francia Carolo Basket és a spanyol Valencia mérkőzik meg egymással április 9-én, a finálé és a harmadik helyért vívott meccsre pedig két nappal később, április 11-én kerül sor.

 

 

– Óriási eredmény, amit a pályán és most, amit a pályán kívül is elértünk – jelentette ki Szabó Gergő ügyvezető. – Az elmúlt öt évben elvégzett szisztematikus munkánk eredménye ez a Final Four. Nagy dolog és egyben nagy felelősség ennek a tornának a lebonyolítása, hiszen ez lesz az első ilyen FIBA-rendezvényünk. Persze azért a Sió Kupát ötvenegy éve rendezzük, úgyhogy azt gondolom, a kollégáimmal magas színvonalon fogjuk ezt is tető alá hozni. Sok időnk nincs, pénteken este kaptuk a hírt, és attól a perctől meg is kezdtük a munkát. Nagy büszkeség ez nekünk, a városnak, természetesen Tolna megyének, valamint a magyar kosárlabdasportnak. Legyen büszke most minden szekszárdi, és élvezzük ki minden percét a tornának, még akkor is, ha a vírushelyzet miatt csak televízión keresztül lehet majd követni.

Djokics Zseljko, a Szekszárd vezetőedzője is lelkesen várja a Final Fourt, hozzátéve, hogy Magyarország eddig kiválóra vizsgázott a kosárlabda-események szervezésében a közelmúltban. A Sopron Basket két Final Fourt és három buborékot rendezett egy szinttel feljebb, az Euroligában, Győr pedig ugyancsak az Európa Kupában egy buboréknak volt a sikeres házigazdája.

 

DeWanna Bonner, a WNBA világklasszisa sokat segíthet a Szekszárdnak
Fotó: Kscszekszárd.hu

 

– Úgy hiszem, hogy ez az előző öt év munkájának az elismerése, ebben benne van a szereplésünk, az Euroliga-selejtezőink, az Európa-kupás meccsek, amelyek után kivétel nélkül mindenki, bírók, ellenőrök, ellenfelek, elégedetten és boldogan távozott Szekszárdról, és vitte a hírt, mi jó házigazdák voltunk. No és persze azért is nagyszerű, mert nem diplomáciai lobbi eredménye, hogy megkaptuk a rendezést. Megdöbbentő és meglepő is egyben, ez egy folyamat eredménye, ennek a döntésnek az alapjait az előző években raktuk le. A Győr is rendezett egy buborékot, a Sopron többet, most mi jövünk. Ez nagy felhajtással jár, örök emlék lesz, bárhogyan végződjön, mert ez lesz az első.

Előtte azonban még nagy kihívás vár a Szekszárd együttesére: szerdán megkezdi az elődöntő párharcát a Győr ellen a magyar bajnokságban. A keret sokat erősödött az utóbbi hetekben, március elején csatlakozott a csapathoz az amerikai DeWanna Bonner, aki igazi világsztárnak számít, és az idény végéig írt alá a klubhoz, valamint felgyógyult a sérüléséből egy kulcsember, a horvát Maja Škorić, aki már a Csata elleni negyeddöntőkben is pályára léphetett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.