időjárás °C Vendel 2021. October 20.
logo

Amerikai világsztár vitte tovább a magyar csapatot az EK-ban

Magyar Nemzet
2021.03.16. 20:47
Amerikai világsztár vitte tovább a magyar csapatot az EK-ban

A Szekszárd nyolc közé jutott a női kosárlabda Európa-kupában, a francia Saint-Amand Hainaut Basket együttesét győzte le 66-53-ra. A magyar csapatban először szerepelt az amerikai világsztár DeWanna Bonner, aki igazi vezéregyéniség volt. A Diósgyőr kikapott Valenciában, így nem lépett be a nyolc közé.

DeWanna Bonner március elején érkezett Szekszárdra, bajnoki mérkőzésen még nem is lépett pályára, de a női kosárlabda Európa-kupában ő vitte nyolc közé a magyar együttest. Ő igazi világsztár. A 33 éves magasbedobó kétszeres WNBA-bajnok, háromszoros All Star-kiválasztott, tavaly ráadásul bekerült a női NBA második legerősebb ötösébe a Connecticut Sun tagjaként. Szekszárdon játszik a féltestvére, Erica McCall is, és az idény végéig szerződött a tolnai klubhoz.

 

DeWanna Bonner volt a különbség a két csapat között
Fotó: Fiba.com

 

A Szekszárd a francia Saint-Amand Hainaut Basket ellen lépett pályára az EK-ban a nyolc közé jutásért a törökországi Kayseriben, ahol ezt és a következő fordulót is buborék formátumban rendezik meg. A magyar együttes nagyon rosszul kezdett, az ellenfél 11-2-re elhúzott, ám ezt követően lépésről lépésre felzárkózott és 20-20-nál egyenlített. Akkor a francia együttes két triplával újra ellépett, a szekszárdiak azonban hamar ismét utolérték, majd a nagyszünet előtt a vezetést is átvették. Ettől fogva nem volt kétséges a győzelem, a kemény, fizikális mérkőzésen 13 pontos győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az egész mezőny legjobbja a 32 perc alatt 26 pontot, 4 lepattanót és 3 labdaszerzést elérő DeWanna Bonner lett. Csütörtökön a török Elazig lesz az ellenfél, és a tét az Európa-kupa négyes döntőbe jutás; az újabb siker óriási bravúr lenne a szekszárdiaktól.

Sajnos a Diósgyőr nem tudta megtenni azt, amit a Szekszárd, igaz, a spanyol Valencia magasabban jegyzett csapat a francia együttesnél, a DVTK 80-57-re kapott ki ellenfele otthonában. A harmadik magyar klub, a Cegléd szerdán 18 órakor játszik a sepsiszentgyörgyi buborékban a francia Carolo Basket ellen a nyolc közé jutásért.

Női kosárlabda Európa-kupa, nyolcaddöntő: Saint-Amand Hainaut Basket–Atomerőmű KSC Szekszárd 53-66 (15-13, 11-15, 13-14, 14-24)