Hatalmas öngólt rúgott a Bayern ezzel a bejelentéssel

Mai világunkban a kommunikáció szinte mindennél fontosabb. Innen nézve a Bayern München hatalmas hibát követett el azzal, hogy közvetlenül a PSG elleni, szerda esti meccs előtt hozta nyilvánosságra Jérome Boateng távozását. A kezdőcsapatból érthetően kihagyott világbajnok védőnek Niklas Süle sérülése miatt pályára kellett lépnie, s bizony csapnivalóan játszott, az ő lelkén is szárad a Bayern 3-2-es veresége.

N. M.
2021. 04. 08. 12:03
Boateng
Jérome Boateng nem tudta felvenni a meccs ritmusát. Mbappé is többször megbolondította Fotó: SVEN HOPPE Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte a Bayern München–Paris Saint-Germain labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő kezdősípszójával egy időben erősítette meg a Bayern München a már napok óta terjedő hírt, miszerint Jérome Boateng idén nyáron távozik a német bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő labdarúgócsapatától. Haszan Szalihamidzsics sportigazgató megerősítette, hogy a 76-szoros német válogatott, világbajnok hátvédnek nem kínálnak új szerződést.

– Így döntött a klub vezetősége. Elmagyaráztam Jérome-nak, aki megértette – jegyezte meg Szalihamidzsics.

Boateng már nem számít stabil kezdőnek a Bayernben. Megkopott a gyorsasága, lelassult, kissé nehézkessé vált, állítólag az edzésmunkája sem kifogástalan, Hansi Flick vezetőedző érthetően nem favorizálja.

Csakhogy a PSG elleni negyeddöntő szerdai első mérkőzésén a 32 éves hátvédet kiszorító Süle megsérült, ezért Boatengnek még az első félidő hajrájában pályára kellett lépnie.

Csapnivalóan játszott. Alaposan benne volt a párizsiak harmadik góljában, megbolondította, túlzottan messze került tőle, ezért nem tudta blokkolni az egyébként nem életveszélyes lövést, amely a lába között talált utat a hálóba. Ha nincs ez a találat, könnyen meglehet, hogy a fölényben játszó Bayern szerzi meg a győzelmet jelentő harmadik gólt, így viszont a 31 kapura lövés ellenére 3-2-es vereség lett belőle.

Boateng különben sem bírt Neymarral és Mbappéval, többször szabálytalankodott velük, örülhet, hogy megúszta egy sárga lappal, a hajrában megkaphatta volna a másikat. Ezen felül többször eladta a labdát, pedig éppen a magabiztosság az egyik fő erénye, mindkét lábbal pontosan tud rúgni.

Érthető, hogy a találkozó után nem nyilatkozott, s Hansi Flick sem beszélt inkább róla. Igaz, amit többekkel egyetemben ő is mond, a Bayern szenzációsan játszott, győzelmet érdemelt volna. Ám hozzá kell tennünk, Boatenget leszámítva. Ha jövő kedden is játszik, sokkal jobb teljesítményt kell nyújtania, különben ismét ő lehet a hibapont.

A Bayern vezetői jól teszi, ha elbeszélgetnek vele, mert profizmus ide vagy oda, távozásának híre nyilván Boatenget is megviselte.

Aztán, hogy a nyártól hol folytatja, az rejtély. A Bayerntől nyilván csak lefelé vezethet az útja.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:

Szerdai eredmények:

Bayern Münchehn–PSG 2-3, gólszerzők: Choupo-Moting (37.), Th. Müller (60.), illetve Mbappé (3., 68.), Marquinhos (28.)

FC Porto (portugál)–Chelsea (angol) 0-2 (Mount 32., Chilwell 85.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.