Egy félidő foci után unalom, a Chelsea-nek lehet jó a madridi döntetlen

Élvezetes első fél óra után elcsendesült a labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntője: a Chelsea 1-1-et ért el Madridban, a Real otthonában, és kedvező heLyzetből várhatja a jövő szerdai visszavágót.

Szilágyi
2021. 04. 27. 22:55
Real Madrid CF vs Chelsea FC
Pulisic gólja még sokat érhet Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinédine Zidane kisebb meglepetésre a kezdőcsapatba jelölte Marcelót és a három védős felállást választotta a Chelsea ellen. A 13-szoros BL-győztes több játékosra sem számíthatott: Lucas Vázquez, Ferland Mendy, Sergio Ramos és Federico Valverde sem állt a csapat rendelkezésére. A Chelsea-nél csak Mateo Kovacic maradt ki a keretből sérülés miatt.

A Real a Courtois – Nacho, Varane, Éder Militao – Carvajal, Modric, Kroos, Marcelo – Benzema kezdőcsapattal állt fel az Estadi Alfredo di Stefanóban. A Chelsea az É. Mendy – A. Christensen, Rüdiger – Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount, Pulisic – Werner tizeneggyel kezdett.

Szakadó esőben kezdődött a mérkőzés. A 10 percben alakult ki az első komoly helyzet: Werner öt méterről lőtt, de a Real belga kapusa, aki korábban a Chelsea-ben is védett fantasztikus reflexszel védett.

Négy perc múlva megszerezte a vezetést a Chelsea: Rüdiger indította a védelem mögül induló Pulisicet, az amerikai légiós betört a 16-oson belülre, elhúzta a labdát a kifutó Courtois előtt, majd tolt még kettőt a labdával, és 10 méterről a kapuba lőtt.

Christian Pulisic szerezte a mérkőzés első gólját
Fotó: AFP/JAVIER SORIANO

17 perc elteltével még nem volt kapura lövése a Realnak, a Chelsea négy kísérletével és egy góljával szemben. A félidő felénél villant a Real: Benzema 20 métetes lövése találta el a bal kapufát.

Erre Chilwell kapu mellé ment löketével válaszolt Tuchel csapata. Szemlátomást nem ízlett a Realnak a Chelsea agresszív letámadása.

Szűk fél óra után szinte a semmiből, egy pontrúgásból egyenlített a Real: Marcelo középre kanyarintott labdáját Casemiro fejelte középre, Éder Militao megcsúsztatta, érkezett Benzema, a francia középcsatár a léc alá zúdította a labdát.

egyenlített
Fotó: EPA/JUANJO MARTIN

Az első félidőben több gól már nem esett.

Jóval csendesebb volt a folytatás, a 65. percben Zidane bekülte a korábbi Chelsea-játékost, Eden Hazard-t, a vendégek is változtattak, a gólszerző Pulisic, Werner és Azpilicueta helyett Ziyech, Havertz és James folytatta. Helyzet nem volt, mindkét csapat gondosan ügyelt a védekezésére, mezőnyjáték folyt.

Az utolsó negyedórára sem élénkült meg a meccs, egyik fél sem akart kockáztatni. Az eredmény nem változott, a Chelsea idegenben szerzett gólja még sokat érhet. A Realtól sokkal több kell, hogy kiharcolja a döntőbe jutást.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, elődöntő: Real Madrid–Chelsea 1-1 (1-1), Estadio Alfredo di Stefano, v.: Makkelie (holland). Gólszerzők: Benzema (29.), illetve Pulisic (14.). A visszavágót jövő szerdán játsszák Londonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.