Már az Eb alatt pályára kell lépnie a Ferencvárosnak a BL-ben

A zöld-fehérek kiemeltként várhatják a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának sorsolását.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 04. 21. 13:52
Haratyin, Ihor; Sigr Dvid
Van mit ünnepelni. Nagyon jól jár a Fradi a BL-lel Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata nyerte meg a bajnokságot, az is eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája magyar indulója a 2021–2022-es idényben is kiemeltként várhatja a selejtező első fordulójának sorsolását – mutatott rá a Nemzeti Sport.

Azt már tavaly decemberben tudni lehetett, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplésének köszönhetően a múlt nyári kilenc koefficiens pontját 13.5-re növelte, vagyis ez alapján kap majd besorolást az idei, nemzetközi kupasorsolásoknál – miután kedden eldőlt, hogy bajnok lesz, így ismét a Bajnokok Ligájában. Már a tavalyi kilenc pont is elég volt ahhoz, hogy az első körben a sorsolásnál kiemelt legyen a Fradi, ez idén is így lesz, de várhatóan a második körös kiemeléshez ez a pontszám már kevés lesz (biztosat csak akkor lehet mondani, ha megvan az összes résztvevő).

A BL-selejtező 1. fordulójában részt vevő 34 bajnokcsapat közül a Ferencváros mellett a görög Olympiakosz (43 koefficiens pont) és a svéd Malmö (18.5) is biztosan kiemelt lesz – mindkét csapat pontszáma magasabb, mint a magyar bajnoké. Ez azt is jelenti, hogy az idén nem lesz svéd–magyar csata a selejtező 1. fordulójában, mint tavaly, amikor az FTC a Djurgardent búcsúztatta. A Malmőt és az Olympiakoszt biztosan elkerülik Dibusz Dénesék.

Mivel sok bajnokcsapat még nem ismert, korai a lehetséges ellenfelekről beszélni, de a pontszámok alapján az már látszik, hogy papíron a legkönnyebb ellenfél az északír, a gibraltári bajnok lehetne vagy esetleg valamelyik, előselejtezőből érkező gárda. A legnehezebb pedig a lengyel bajnok is lehet, abban az esetben, ha nem a Legia nyeri a lengyel bajnokságot. A varsóiak ugyanis 16,5 ponttal biztosan kiemeltek lennének, de a lengyel élvonalban 2. helyen álló Pogon Szczecin és a most 3. Raków Czestochowa már nem. Előbbi klubot három, utóbbit hét ponttal előzi meg az Ekstraklasában a Legia, amelynek még öt meccse van hátra, a Pogonnak viszont már csak négy.

Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligája selejtezője már a nyári Európa-bajnokság alatt elkezdődik. A selejtező 1. fordulójának első meccseit éppen az elődöntők napján, július 6–7-én rendezik. Vagyis az FTC magyar válogatott játékosainak nem sok idejük lesz pihenni az Eb után, persze a minél tovább tartó Eb-szereplés érdekében alighanem lemondanának arról, hogy pályára lépjenek a BL-selejtező 1. fordulójában.

A teljes cikk itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.