Bernd Storcktól váratlanul elköszöntek Dunaszerdahelyen

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerdán távozott a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely vezetőedzői posztjáról.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 16:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mai naptól már nem Bernd Storck klubunk vezetőedzője, a német szakemberrel közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Az 58 éves, német tréner tavaly júniusban vette át a csapat irányítását, szerződése eredetileg 2022. május 31-ig volt érvényes. Bernd Storck összesen 40 tétmérkőzésen (32 a Fortuna Ligában, 3 az Európa-ligában, 5 a Slovnaft Cupban) vezette a sárga-kékeket. Szintén azonnali hatállyal távozik klubunktól az eddigi erőnléti edző, Alexander Storck, valamint Nico Pellatz kapusedző. Köszönjük a klubért elvégzett munkájukat, és sok sikert kívánunk további pályafutásukhoz! Az elkövetkező időszakban átmenetileg Németh Antal másodedző irányítja majd a csapatot. A stábot érintő további változásokról később adunk tájékoztatást” – tudatta a DAC a honlapján.

A DAC jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, ám hátránya tíz pont az éllovas Slovan Bratislava mögött, a Szlovák-kupától pedig már elbúcsúzott, miután a negyeddöntőben 3-2-re kikapott a másodosztályú Besztercebányától. A DAC keretében három magyar válogatott játékos is van: Vida Máté, valamint a súlyos térdsérülése után gyógyuló Kalmár Zsolt.

Bernd Storck 2015 júliusától 2017 októberéig volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, ebben az időszakban a nemzeti csapat előbb kijutott a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, ahol Belgium ellen búcsúzott. A szakember azóta két belga együttes, a Mouscron és a Cercle Brugge vezetőedzőjeként is tevékenykedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.