Nagy lépéseket tett az olimpia felé a magyar válogatott

A FIBA Grazban rendezi meg a kosárlabda 3×3-as szakágának a női selejtezőit, amelyen részt vesz a magyar válogatott is. Károlyi Andrea csapata a legnehezebbnek tűnő ellenfeleket már legyőzte, szombaton este léphet tovább a negyeddöntőbe, és ott már közel lekerülhet az olimpiai részvétel.

2021. 05. 29. 11:22
null
Cyesha Goree, Theodorán Alexandra, Medgyessy Dóra és Papp Dia eddig nagyon jól szerepelt az olimpiai selejtezőn Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportkör felénél tart a magyar női válogatott. A tét nem kicsi: a kosárlabda 3×3-as ága először szerepel az olimpia műsorában, és Grazban húsz csapat azért vesz rész egy tornán, hogy ott lehessen Tokióban. Köztük van a magyar is, amely a jelek szerint az első feladatát már teljesítette, és minden valószínűség szerint továbbjut a C csoportból.

Az első nap meglehetősen viharosra sikeredett, ráadásul szó szerint. Az osztrák városra felhőszakadás zúdult, és nagy meglepetésre a mérkőzéseknek otthont adó csarnok is beázott, emiatt csütörtökön este mérkőzések maradtak el, köztük a magyar válogatott egyik találkozóját is másnak délelőtt kellett megrendezni. Előtte azonban a Medgyessí Dóra, Cyesha Goree, Papp Dia és Theodorán Alexandra összetételű csapat 21-11-re legyőzte Fehéroroszországot, azaz jó rajtot vett. Pénteken délelőtt pedig következett Hollandia, amelytől a csapat két hete kikapott egy felkészülési tornán, most azonban sima magyar győzelem született, a kiválóan játszó, 13 pontig jutó Cyesha Goree vezérletével a válogatott 17-13-ra nyert.

 

Cyesha Goree, Theodorán Alexandra, Medgyessy Dóra és Papp Dia eddig nagyon jól szerepelt az olimpiai selejtezőn
Fotó: Fiba.com

 

Ezzel valóban a továbbjutás küszöbére lépett Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese. Az elképzelhetetlen, hogy szombaton este ne verje meg Srí Lankát, és ha előtte legyőzi a még veretlen Észtországot is, akkor csoportelsőként jut a vasárnapi negyeddöntőbe.

– Sri Lanka eljött, hogy megmutassa magát. Vélhetően ennél több célja nem volt, hiszen edző nélkül érkezett a négy játékos – adott helyzetjelentést a Bb1.hu szakportálnak Károlyi Andrea. – Amikor megkaptuk a csoportot, akkor első ránézésre Fehéroroszország és Hollandia tűnt a közvetlen ellenfélnek, de bennem ott volt, hogy játszottunk az észtekkel Eb-selejtezőn, és kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. Akkor a meccs vége nagyobb különbséget hozott, mint ami ténylegesen a csapatok között érződött. Számítottam arra, hogy bele fognak szólni a csoportból való továbbjutás kérdésébe. Bár az észt–fehérorosz meccs még hátravan, de a velük vívott mérkőzésünk lehet a csoportunk döntője. A csütörtöki eső kapcsán nem tudom, hogy lehet-e arra számítani, hogy az esőbiztosnak szánt helyszín beázik, amikor óriási viharban leszakad az ég. Szombatra is ilyen időt jósolnak, így nem tudjuk, hogy a program a tervek szerint zajlik-e. Az arénának egyébként nincs is olyan hatása, mintha szabadtéren játszanánk. Olyan, mintha egy kis dobozkában lennénk.

A program szerint a magyar válogatott 19.05 órakor Észtország, 21.35 órakor pedig Srí Lanka ellen lép pályára, és addigra az is kiderül, hogy továbbjutása esetén melyik csapattal játszik vasárnap a negyeddöntőben. Ha nem sikerül az első háromba jutni és azzal az olimpiai részvétel kiharcolása, akkor a magyar válogatott a jövő hét végén még kap egy esélyt a debreceni pótselejtező-tornán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.