Simeone inkább meg sem nézi a Real Madrid esti meccsét

Az Atlético Madrid, bár nagyon keservesen, meccs végén bekkelve, 2-1-re csak legyőzte a Real Sociedadot a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, s továbbra is lépéselőnyben van a bajnoki cím megszerzése felé. Diego Simeone nagyon hiányolja a nézőket, s mint elárulta, csütörtök este inkább meg sem nézi a Real Madrid Granada elleni mérkőzését.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 9:51
La Liga
Diego Simeone és Zinédine Zidane nagy csatát vív az aranyéremért Forrás: 90min.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tudtuk, hogy hazai pályán mindenképpen nyernünk kell a Sociedad ellen. Az első félidőben kiválóan játszottunk, a másodikban már kevésbé, a hajrában pedig egyenesen szenvedtünk – árulta el Diego Simeone a találkozó után, s meg is indokolta, mi okozta a visszaesést. – Megértem a kormányt, de mivel annyi mindent megnyitottak már. A futballnak is szüksége van a nézőkre, ez ügyben is erőfeszítéseket kellene tenni – jegyezte meg, hozzátéve, felemelő érzés volt, hogy hallották, amint a szurkolók a stadionon kívülről buzdítják a csapatot.

Hogy ez mekkora támogatást jelent, arról a ferencvárosi labdarúgók is tudnának mesélni, akik a Bajnokok Ligája selejtezőjében úgy győzték le a Dinamo Zagrebet és jutottak tovább a Molde ellen, hogy a drukkereik szintén kívülről szurkoltak.

Mivel a Barcelona kedd este nem tudott nyerni, az Atléticóra immár csak a Real Madrid veszélyes igazán. A királyi gárda ma este 22.00-tól a Granada vendégeként lép pályára.

– Inkább meg sem nézem a meccset, majd csak várom híreket – vallotta be Simone.

Arról már Ronald Koeman, a csapat vezetőedzője is lemondott, hogy a Barcelona megnyerheti a La Ligát 2020-21-ben, azonban a katalánoknak észnél kell lenniük, hogy egyáltalán a dobogón végezzenek. A Sevilla ugyanis nyert szerda este, így két pontra megközelítette a Barcát.

La Liga, 36. forduló, érdekesebb eredmények:

Atlético Madrid–Real Sociedad 2-1, gólszerzők: Carrasco (16.), Á. Correa (28.), ill. Zubeldia (83.)

Sevilla–Valencia 1-0, gólszerző: en-Nesziri (66.)

Levante–Barcelona 3-3, gólszerzők: Melero (57.), José Luís Morales (60.), S. León (83.), ill. Messi (25.), (34.), O. Dembélé (64.)

Csütörtök este, 22.00: Granada–Real Madrid (Tv: Spíler2)

Az állás: 1. Atlético 80 pont, 2. Barcelona 76, 3. Real Madrid 75, 4. Sevilla 74.

Az ellenfelek az utolsó két fordulóban:

Atlético: Osasuna (o), Valladolid (i)

Real Madrid: Bilbao (o), Villerreal (i)

Barcelona: Celta Vigo (o), Eibar (i)

Sevilla: Villarreal (i), Alavés (o)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.