A Puskás Akadémia északra, a Fehérvár keletre utazik

A magyar bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia a finn Inter Turku, az NB I tavalyi harmadik helyezettje, a Mol Fehérvár az örmény Ararat Jereván ellen kezdi az UEFA új sorozatának selejtezőjét.

Magyar Nemzet
2021. 06. 15. 14:00
következik: Európa-konferencialiga
Felcsút 20210509 Puskás Akadémia Budafok labdarúgás NB1 mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája-selejtező sorsolása után az UEFA elkészítette az Európa-konferencialiga (Ekl) legelső kiírásának első párosításait is. A sorozat selejtezőjében három magyar csapat lesz érdekelt: az NB I ezüst- és bronzérmese, azaz a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár már az első körben pályára lép, a Magyar Kupa-győztes Újpest a második selejtezőfordulóban csatlakozik a sorozathoz.

A Puskás Akadémia a finn bajnoki ezüstérmes Inter Turkut kapta ellenfélül. A felcsúti csapat idegenben kezdi a párharcot július 8-án, a hazai visszavágót pedig egy héttel később játssza. A Fehérvár ugyanezeken a napokon az örmény kupagyőztes Ararat Jerevánnal játszik, viszont a Puskás Akadémiával ellentétben hazai pályán kezdi a párharcot.

A második selejtezőkör sorsolását szerdán tartják, a Fehérvár továbbjutása esetén még a harmadik kvalifikációs körben is kiemelt lesz. A másik két magyar résztvevő nem lesz kiemelt a második forduló párosításainak elkészültekor.

Az UEFA új rendszerében az Európa-ligába csak a tizenhat legerősebb bajnoksággal rendelkező ország adhat csak a bajnokán kívüli csapatot. Mivel Magyarország ezen a listán a 33. helyen áll, a többi kupaindulónk, azaz a Puskás Akadémia, a Mol Fehérvár és a Magyar Kupa-győztes Újpest az új hármas számú sorozat, az Európa-konferencialiga selejtezőjében szerepelhet, ahol négy párharc megnyerése szükséges a csoportkör eléréséhez, pontosabban az Újpestnek csak három. Amelyik csapat az Ekl-selejtezőben párharcot veszít, annak befejeződik az idényre a nemzetközi kupakaland.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.